Григор Димитров: Имах усещането, че играя добре

7 Dni Sport11.04.2023
Григор Димитров,

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна с победа над американеца Бен Шелтън участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло.

След срещата топ ракетата ни даде кратко телевизионно интервю, в което заяви, че е доволен от начина, по който е играл. Българинът спечели срещата с 20-годишния Шелтън с 6:1, 3:6, 6:3.

„Имах доста възможности във втория сет, който можеше да спечеля. Това са от тези мачове, през които трябва да преминеш. Трябва да се движиш и да играеш добър тенис. Аз имах усещането, че правя точно това“, каза 31-годишният Димитров.

„Бен Шелтън няма голям опит на клей и това ми даде предимство. На хард той е много опасен съперник, защото има страхотен сервис. Сигурен съм обаче, че той ще постигне големи успехи, тъй като е много млад, но много отдаден на тениса и ще положи много труд“, допълни Димитров, който в следващия кръг ще играе с друг представител на младата генерация – 21-годишния чех Ижи Лехечка.

„Ще бъде чудесен мач с Лехечка. Ще се опитам да наложа моята игра, но той също е съперник, който удря топката много здраво. Винаги съм много ентусиазиран, когато играя на клей, особено тук, в Монте Карло, където живея“, завърши българинът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ