Благоевград ще приеме състезание по планинско колоездене

271105024_322676979863752_892951529044384580_n

На 22 и 23 април в парк „Македония“ ще се проведе международното състезание по планинско колоездене „Епик Ендуро Благоевград“ 2023. Над 100 спортисти от България и чужбина ще карат разделени в МТБ дисциплини и класовете PRO, Хоби клас и E Bike. Трасетата са с различна дължина и трудност, според категориите.

Събитието е част от календара на Българска федерация по колоездене, организирано от клуб „Генезис Епик“ и с подкрепата на Община Благоевград. Най-добрите българи вече тренират за предстоящото състезание. По традиция и много публика се събира във финалната зона, като организаторите са подготвили много награди и изненади за всички. Четири ще бъдат етапите за клас PRO, два етапа Хоби категория и пет за E Bike.

Времеизмерването ще бъде с фотоклетки, а раздаването на стартовите номера е сутринта в събота. След това са тренировките, а в неделя (23 април) от 08:00 започва надпреварата.

Много труд и с часове работа в последните седмици направихме трасетата. Искаме всичко да бъде перфектно и полагаме усилия това да се случи. Десетки са хората, които се включват в дейността. От колоездачен клуб „Генезис Епик“ е основната организация. Те са се доказали като истински професионалисти през последните години, когато са домакини на такъв тип състезания. Дано и времето да бъде подходящо, както за каране, така и за зрителите. Огромна благодарност към Община Благоевград и фирмите спонсори за съдействието„, каза Бойко Иванов от организационния комитет.

Очакваме и силни колоездачи от чужбина, защото имаме отлични условия за предстоящите състезания. Всяка година броят на желаещите да карат планинско колоездене се увеличава и това е прекрасно за нашия спорт. Имаме и много талантливи деца, които показват огромно желание да се развиват и да бъдат по-бързи на всяко състезание. Като цяло доста пътуваме и извън България и виждаме добрите практики там по организацията на трасетата. Мога да кажа, че ще предложим отлична възможност на всеки да се изяви в своята категория и дисциплина в Благоевград на 22 и 23 април„, добави той.

Достъпът за публика в парк „Македония“ по време на състезателния уикенд ще бъде безплатен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ