6-тото поредно издание на Витоша X Lines предложи на зрителите много зрелища, адреналин и емоции

340641884_608423171184152_1804352368690520870_n

Близо 60 състезатели от всички краища на България, включително и няколко представители на съседна Сърбия, се включиха в 6-ото поредно издание на екстремната ски и сноуборд надпревара “Витоша X Lines” тази събота в домашната планина на софиянци.

Арена на надпреварата бе районът на Резньовете, Лавината и Витошко лале 2 и включваше необработен стръмен терен, множество скали, големи дропове, както и други интересни елементи и препятствия, а спусканията на състезателите се оценяваха от експертно тричленно жури.

Въпреки неособено благоприятните метерологични и снежни условия състезанието премина успешно, безаварийно и с много настроение! В събитието участваха някои от най-добрите ни родни фрийрад ски и сноуборд състезатели , като например представителката на „Фрийрайд БГ Тийм“ Теодора Илиева, която имаше няколко доста успешни класирания през този сезон на елитни състезания в Европa и заслужено оглави класирането в категория Жени сноуборд.

При Мъже ски най-добре се представи Даниел Йорданов, а при сноубордистите Кристиян Димитров. При жените в ските първите две места бяха оглавени от представителки на съседна Сърбия Паулина Алексич и съотборничката и Йелисавета Раданович, трета остана българката Христина Христова.

При юношите в ските конкуренцията беше много голяма, а младежите показаха отлично каране и завидни умения, като първото място спечели Алекс Левковиц, Юношите в сноуборда също се справиха много добре, а първи се класира Григор Григоров.

По традиция събитието Витоша X Lines е насочено също към децата и младежите, като най-малката участничка – Александра Бакърджиева, която е едва на 7 години, се представи впечатляващо, като оглави класирането в категорията до 10 годишни. При децата до 14 най-добро спускане по склона направи Хели Ангелова и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка.

За победителите имаше подготвени много награди, любезно предоставени от партньорите на събитието “Витоша ски”, “Ред Бул”, магазини “Стената”, Boardshop, Yakima и “Допелхерц България”. Организаторите споделиха, че от сега започват с подготовката на събитието за следващата година и обещават много приятни изненади за всички!

Снимка: Фейсбук страница на София 2018 – Европейска столица на спорта


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ