Треньорът на Балкан: Трябва да подхождаме сериозно към всеки съперник, идват плейофите

337044211_163904466524957_445794558144776445_n

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович заяви, че неговите играчи трябва да подхождат сериозно към всеки съперник. Снощи шампионите победиха като гост Ямбол с 89:84 в среща от поредния кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Не за първи път влизаме твърде меко в мача, както в защита, така донякъде и в нападение. Смятам, че по никакъв начин не съм показвал на състезателите, че който и да е от предстоящите мачове ще е по-лесен от предишните. Явно това трябва да преосмислим и да разберем, че трябва да се готвим за следващите мачове още по-сериозно, отколкото за миналите. Трябва да подхождаме сериозно към всеки съперник, скоро идват плейофите„, добави Златанович.

Със сигурност мога да кажа, че Ямбол е отбор, който никога не бива да бъде подценяван. Това се видя и днес, макар че те бяха без Иван Лилов, а той е важен фактор за отбора им. От наша страна може би се получи някакво отпускане в даден момент. Не мога да го обясня. Не играхме добре в нападение, не играхме добре в защита. Но в крайна сметка в момента са важни победите„, добави баскетболистът на Балкан Павлин Иванов.

Наставникът на Ямбол Александър Алексиев заяви, че неговите играчи са се представили добре, въпреки поражението.

Добър мач за нашия отбор. Благодаря на момчетата, че не паднаха духом, въпреки последните мачове и изиграха много силен двубой срещу един много сериозен отбор, какъвто е Балкан. Играхме сърцато и показахме добър баскетбол, но липсата на опит си каза думата. Твърде млади сме и не успяваме да разчетем определени ситуации и да задържим разликата. Вадим си поуки от всяка среща. Мислим мач за мач. Иска ми се да повторим играта си от днес и в следващия ни домакински мач срещу Рилски спортист. Вярвам, че с такъв баскетбол шансовете ни за плейофите са не само математически, но и игрово реални. Благодарим на публиката за подкрепата. Ние ще се постараем да си свършим работата„, каза Алексиев.

Като цяло мачът мина добре. Играхме здраво до края. Мисля, че наказателните удари бяха слабото ни място. Пропуснахме мисля около 10 такива, но се гордея с нашия отбор. Горд съм, че останахме концентрирани, въпреки контузиите и липсващите играчи. Смятам, че положихме големи усилия днес и макар да не получихме резултата, който искахме, определено имаме напредък„, коментира играчът на Ямбол Трей Сампсън.

Снимка: Официална фейсбук страница на Балкан Ботевград


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ