Наско Сираков разкри причините за уволнението на Ивков и заяви: Готов съм на абсолютно всичко да върна Мъри! При едно условие обаче

Левски - Локомотив София, Наско Сираков, Станимир Стоилов

Мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, коментира ситуацията в клуба след напускането на треньора Станимир Стоилов. Той разкри причините за уволнението на Ивайло Ивков.

От два месеца съм му казал за Иво Ивков. Заради крайно неуважително отношение към мен и генералния спонсор. Некомуникативна личност, която отблъсква много хора. Най-малкото, че гледа от различна посока от моята. Излъга пред медиите, че не е канен на срещите в НАП. След като ме познава толкова добре. Кълна се във внучките си, че Palms Bet не са ми поставяли условие Иво Ивков да бъде уволнен. Има този прословут договр за управление. Отпуснали са по този договор 1.9 лева. Да, има вероятност след време да си ги поискат. Имаме договори, по които са платени пари на Левски до юни. Преди време водех преговори с друга компания. С Palms Bet подписахме за 5 години за 20 милиона. До момента са отпуснали 9 милиона. Идеята е да принудят Мило Борисов. Никога няма да оставя акциите. Като говорят истината, трябва да кажат цялата истина. Това е лошо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби. Нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Три дни се опитвах да убедя Мъри да остане. Така наречените хора от сдружението се хвърлят да бранят Иво Ивков. Съжалявам, че не съм го уволнил по-рано„, каза Сираков пред БНТ.

Готов съм на абсолютно всичко, за да се върне Мъри. Само не и Ивков да е изпълнителен директор. Той може да бъде само шеф на правния отдел и нищо повече. До пресконференцията му се надявах, че има шанс да размисли. Защо е освободен Петър Ганев? Мъри и тук се заблуждава. Иво Ивков може да го уволни Управителния съвет, а не Надзорния. В Управителния съвет ще има представител на феновете. Колко дълбока е раната след Левски? Възможно най-дълбоката, защото той е емблематичен треньор на Левски.

Когато влизаш в една материя трябва да си много запознат. Мъри каза една неистина, че клубът бил на печалба миналата година с приходи от 18 милиона и разходи от 12 млн. Левски е на загуба от миналата година, защото има много разходи. Само ДДС е около 3 млн. лв.. Клубът е назад с 1 милион лева. Когато говориш с цифри, не можеш да си играеш така, както аз си играя с внучките“, заяви Сираков.

12 часа след интервюто няма как да знам кой ще води отбора, но нямаме вариант. Ще го мислим днес, утре и ще го вземем решението. До снощи до пресконференцията все още вярвах, че има някакъв шанс Мъри да размисли. Съжалявам много. Никога не са водени преговори с Генчев или с когото и да е. До снощи имах надежда, че Мъри ще остане.

Аз съм обещал че ще спася Левски и ще съм тук докато това не се случи, а това ще се случи скоро. Ще разберете скоро. Доста сериозни неща подготвяме. Ще разберете скоро„, загатна Сираков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ