Александър Георгиев с 38 спасявания при нова победа на Колорадо

337298878_231207652806902_6234309076046970772_n

Българският вратар Александър Георгиев направи 38 спасявания за победата на Колорадо с 4:3 като гост срещу Лос Анджелис в двубой от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Денис Малгин реализира две попадения в полза на победителите, а Алекс Нюхук и Брад Хънт също бяха точни във вратата на Кингс. Адриан Кемпе, който се разписа на два пъти, както и Виктор Арвидсон станаха голмайстори за домакините.

Шампионите от миналия сезон и Далас имат по 102 точки начело в класирането в Централната дивизия на Лигата. Колорадо записа 13-ти успех в последните си 15 двубоя в НХЛ.

Във втората третина Колорадо поведе с два гола, като точни бяха Малгин и Нюхук, но Кемпе и Арвидсон изравниха преди началото на третия период. В него нови попадения на Хънт и Малгин възстановиха аванса за гостуващия тим.

Лос Анджелис има пет поражения в последни си седем мача.

Конър Макдейвид се отличи с две попадения и едно завършващо подаване за победата за гостуващия Едмънтън срещу Сан Хосе с 6:1. 26-годишният център на Ойлърс стана шестият състезател в историята на НХЛ, който има 150 точки в рамките на един сезон.

Уейн Грецки (девет пъти), Марио Лемьо (четири пъти), Стив Айзерман, Бърни Никълс и Фил Еспозито са единствените хокеисти в Лигата, които имат по 150 точки в една кампания. За първи път това прави Лемьо през сезон 1995-96.

Райън Нюджънт-Хопкинс вкара гол и направи две асистенции, докато Зак Хайман и Дерек Райън завършиха с попадение и голов пас за победителите. Вратарят Стюърт Скинър направи 22 спасявания, а Филип Броберг също беше точен в мрежата на Шаркс.

Почетният гол в полза на Сан Хосе беше реализиран от Томаш Хертал.

Едмънтън прави най-силната си серия с 12 победи в 13 мача от сезон 2003-04, като се намира на второ място в Тихоокеанската дивизия.

Павел Заха се разписа два пъти в първите 4:44 минути на мача, а Бостън победи гостуващия Ню Джърси с 2:1.

Домакините изравниха рекорда за най-много победи в рамките на един сезон (62). Детройт и Тампа Бей имат същото постижение, съответно от 1996 и 2019 година.

Линус Улмарк направи 29 спасявания на вратата на Бостън, докато Йеспер Брат реализира единствения гол в полза на Девилс.

Автор: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ