Ето я статистиката на Станимир Стоилов при двата му престоя начело на Левски

Левски - Локомотив София, Станимир Стоилов

Станимир Стоилов сложи край на втория си престой като старши треньор на Левски! Той го стори след победата срещу Локомотив София с 1:0 в двубой от 25-ия кръг на efbet Лига. Специалистът открои различни проблеми в клуба, които са били основната причина той да напусне поста старши треньор при „сините“.

Вторият престой на Мъри на „Георги Аспарухов“ продължи малко над 19 месеца или 584 дни. През това време той води тима в 62 мача, в които Левски постигна 34 победи, 15 равенства и 13 загуби.

В тези мачове за първенството, Купата и в евротурнирите Левски на Станимир Стоилов вкара 97 гола и допусна 47.

Средният брой точки на „сините“ под ръководството на специалиста от Хасково в периода 2 септември 2021 – 8 април 2023 г. бе 1.89.

При последния му престой на стадион „Георги Аспарухов“ Мъри имаше доста по-висок среден брой точки – 2.23. Това е обяснимо с факта, че в периода 2004 – 2008 г. „сините“ не бяха измъчвани от толкова сериозни финансови проблеми, както е в момента, и разполагаха с доста по-класни изпълнители на терена.

Между юни 2004 и май 2008 г. Стоилов води „сините“ в 166 мача, като тимът му спечели 116 от тези срещи. Допуснатите загуби за тези почти 4 години бяха 28, равенствата – 22, а головата разлика бе 380:129.

„Сините“ фенове неизбежно правят сравнения на двата периода на Станимир Стоилов начело на Левски, но това е доста трудно да се прави поради няколко факта:

1. По време на първия период на специалиста на „Георги Аспарухов“ клубът не се намираше в толкова трудна финансова ситуация

2. Вследствие от точка 1 – „сините“ разполагаха с по-класни футболисти, които дори класираха тима за групите на Шампионската лига

3. Вторият престой на Мъри в Левски продължи малко над година и половина, докато първият бе с продължителност от почти 4 години

Автор: Дспорт


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ