Немски светила в науката: Време е да Ви кажем истината за вашия Кубрат Пулев, удариха го с 700 кг.

7 Dni Sport04.04.2023
Screenshot 2023-04-04 at 9.37.19

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри, че победата му над Кубрат Пулев в края на 2020-та се е оказала ключова за това да осъзнае, че трябва да се боксира с мисъл на ринга. Ей Джей, който се завърна с победа над Джърмейн Франклин през уикенда, коментира защо е спечелил по точки срещу американеца, а не с нокаут.

Дълги години Джошуа бе считан за „крал“ на нокаутите, като най-респектираща се оказа битката срещу Владимир Кличко, която британецът спечели с технически нокаут в 11-ия рунд. Антъни обаче отбеляза, че в този мач е тръгнал да „убива“ съперника си – стратегия, която не смята за разумна.

По-късно Ей Джей си изпати от тази тактика, като допусна първа загуба на професионалния ринг срещу Анди Руис. В реванша британецът смени стратегията си и с по-предпазлива и тактическа игра спечели мача, за да си върне шампионските пояси.

„Срещу Кличко тръгнах за убийство в петия рунд. След това се придвижихме бързо към битката с Пулев, където мислех, че съм толкова близо до това да го поваля, че нанесох около 200 удара в един рунд, но той оцеля“, каза Джошуа, цитиран от „Спортлайв.бг“.

„Тогава осъзнах, че трябва да се върна към моя бокс, да бъда умен. Опитът е най-добрият учител“, добави още британският боксьор, който загуби световните си титли след две последователни загуби срещу Олександър Усик.

Автор: „Актуално“

По една от темите, които засяга Антъни Джошуа, а именно боя му с Кубрат Пулев немски светила в науката пишат следното в собствения си блог в мрежата.

„Кубрат Пулев явно има много здрава българска челюст, тя трябва да се изследва, имаше рундова в мача му с Антъни Джошуа, в които получаваше по над 200 удара. Някои от ударите, които „взе“ са със сила от над 500 кг, имаше такъв с над 700 кг. Пулев е изживявал и това срещу Кличко, там се повдигна след брутален нокдаун, но след това бе и победен с нокаут. Едно от основните качества на Кубрат Пулев е, че може да поняся много удари. Има много елитни боксьори, които дори не се доближават до здравостта на брадичката на българина“, пише немските учени в част от изледването си.


Кубрат Пулев на ринга, там където той доказва себе си и показва какво може в любимия си спорт – бокса.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ