Стилияна Николова с втора титла от финалите на СК в София

Стилияна Николова,

Стилияна Николова започна финалите на Световната купа по художествена гимнастика в София с два златни медала. В първия финал на обръч победителката в многобоя изпълни съчетанието си по песента „Мама“ без груби грешки, с добри пируети, рискове и търкаляния, за което получи оценка от 33,800.

Сребърния медал на обръч спечели израелката Ади Катц с оценка от 33,600, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели с 32,600, след като изпусна обръча си извън килима по време на трудност с тяло.

Ева Брезалиева остана на седмо място във финала на обръч. 18-годишната грация допусна секунда разконцентрация, което доведе до изпускане на уреда извън килима, което се наказва много и така тя бе оценена с 28,750 точки.

В следващия финал – този на топка Николова отново изигра по шампионски композицията си и грабна трето злато от Купата в София. След много силна игра по музика на „Арабски нощи“ тя получи 35,000 точки с изключително висока стойност на трудност – 18,100. Сребърното отличие и в този финал спечели възпитаничката на Жулиета Канталупи – София Рафаели с 33,150, а трета се нареди Такмина Икромова от Узбекистан.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ