Тим от Серия „Ц“ назначи бивш треньор на Левски

7 Dni Sport30.03.2023
Левски Тренировка Делио Роси (9)

Бившият треньор на Левски Делио Роси се завръща в професията след прекъсване от близо две години и половина, като бе назначен начело на Фоджа, съобщиха от италианския клуб.

За последно опитният специалист бе водил Асколи в края на 2020 г.

Ръководството на Фоджа се надява Роси да успее да вдигне отбора, който в момента е на шесто място в Група “Ц” на Серия “Ц”, но има реални шансове за класиране на плейофите и за промоция в Серия “Б”. Роси подписа договор с тима за една година, като трябва да продължи да води тима и през следващия сезон. Той има почти 700 мача начело на отбори в Серия „А“ и Серия „Б“, като е печелил и Купата на Италия с Лацио през 2009 г. Ръководил е още отборите на Лече, Фиорентина, Болоня, Палермо и Аталанта. Той се завръща във Фоджа след престоите му в клуба през 1991-93 г. и 1995-96 г.

Днес Роси ще бъде представен и ще проведе първа тренировка с новия си отбор преди гостуването на Месина в неделя. Италианецът бе треньор на Левски в периода 2017-18 г.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ