От днес 8 отбора в битка за Купата на България

MAIN_copy(1)

Днес ще бъде поставено началото на тазгодишното издание на турнира за Купата на България по баскетбол. Надпреварата тази година ще се проведе в столичната зала „Арена София“, която ще приюти осемте най-добри отбора в българското първенство. Става въпрос за носителя на трофея от последните две години Рилски спортист, Балкан, ЦСКА, Левски, Черноморец, Спартак Плевен, Берое и Ямбол.

13:00 Рилски спортист – Черноморец

Турнирът ще започне с изключително интересния сблъсък между носителите на трофея и намиращия се в страхотна форма в последно време тим на бургазлии. Само преди седмица момчетата на Васил Евтимов сътвориха сензация и се превърнаха в едва втория отбор, нанесъл загуба на лидера в класирането през настоящия сезон. Черноморец срази Рилецо с 87:72 в Самоков и даде заявка, че е способен да елиминира действащия първенец и от Купата на България. В същото време старши треньорът на Рилски Людмил Хаджисотиров заяви, че днес ще видим съвсем различно лице от неговия отбор в сравнение с това от двубоя миналата седмица.

15:15 Левски – Берое

Съдомакинът на турнира Левски пък стартира участието си в турнира с мач срещу доста неудобен съперник – Берое. Двата тима се изправиха общо четири пъти през настоящия сезон, като старозагорци спечелиха три срещи, включително две от тях с победни кошове в последните секунди. Тимът на Димитър Ангелов влиза в турнира с неприятна серия от четири поредни загуби, докато Берое пък изпитва сериозни проблеми с представянето си в защитен план, след като в последните си два двубоя инкасира над 100 точки в коша си – при загубите от Спартак Плевен с 81:105 и Шумен с 98:103.

18:00 ЦСКА – Спартак Плевен

Отборът на ЦСКА си заслужи да бъде определян като един от фаворитите в турнира за Купата на България. След привличането на Таменанг Чо и Драган Зекович тимът на Росен Барчовски играе страхотно и неслучайно спечели последните си шест двубоя в НБЛ. Сега „армейците“ ще имат на разположение и доскоро контузените си състезатели Андрей Иванов и Венцислав Петков, които ще уплътнят ротацията на „червените“. Отборът на Спартак обаче не е за подценяване и воден от опитния специалист Любомир Минчев е способен да обърка сметките на домакините на турнира. Двата тима се изправиха един срещу друг преди две седмици, когато ЦСКА спечели със 101:87, като имаше двуцифрена преднина още след една четвърт игра.

20:15 Балкан – Ямбол

35 години изминаха от последния трофей от Купата на България, който отборът на Балкан завоюва. Шампионите на България се впускат в предизвикателството с дуел срещу Ямбол, който разполага с опитните бивши играчи на ботевградчани Павел Маринов и Иван Лилов. „Зелените“ пък все още се опитват да се нагодят към играта на двете свои нови попълнения – американците Пол Джаксън и Денг Адел, които не успяха да впечатлят в първите си мачове за Балкан. Ботевградчани и ямболии се изправят един срещу друг на четвъртфиналите на турнира за втора поредна година, като през миналия сезон Балкан триумфира с 90:79.7

Победителят от двойката Рилски спортист/Черноморец ще играе срещу Левски или Берое на полуфиналите. ЦСКА или Спартак Плевен пък ще се изправи срещу Балкан или Ямбол в същата фаза. Полуфиналите са в сряда от 18:00 и 20:15 часа.

Снимка: Официален сайт на БФБаскетбол

Автор: Спортал.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ