ЦСКА излиза за нов шампионски мач, съперник е Спартак Варна

7 Dni Sport18.03.2023
Спартак Варна - ЦСКА, Лазар Туфегджич, Дауда Бамба

ЦСКА и Спартак Варна излизат един срещу друг в двубой от 24-ия кръг на efbet Лига.

Мачът на “Армията” стартира в 17:00 часа, а главен рефер ще бъде Кристиян Колев.

Домакините излизат като първи в класирането, като имат комфортен аванс от 4 точки пред втория Лудогорец. “Червените” са във впечатляваща серия от 12 мача без загуба в първенството, а в последния кръг взеха важна победа срещу един от конкурентите за челните места ЦСКА 1948. На стадиона в Бистрица ЦСКА – София се наложи с минималното 1:0, като в герой за отбора се превърна Тобиас Хайнц, който се очаква днес да стартира от първата минута.

Голямата новина от седмицата за “червените” е излязлото наказание на Георги Йомов. Бившият вече български национал не играе от август месец, след като бе уличен в употреба на допинг, а сега стана ясно, че е получил забрана да практикува футбол в срок от 4 години. Иначе Саша Илич няма да може да разчита още на Браян Морено и Жеферсон, които трябва да изтърпят наказания заради натрупани жълти картони.

Спартак от своя страна излиза в днешната среща като последен в класирането, а ситуацията им със сигурност не е много позитивна. “Соколите” са в серия от две поредни загуби, като изостават на 4 точки от предпоследния Хебър и на цели 7 от 14-ия Пирин. В последния кръг варненци отстъпиха у дома на Локомотив (София) в мач, който се смяташе за изключително важен от феновете на отбора.

Със сигурност днешния сблъсък ще бъде доста тежък за Спартак. ЦСКА е отборът, допуснал най-малко попадения в своята врата от началото на сезона, а “соколите” са един от най-слабо резултатните тимове в елита ни. “Червените” са с 12 допуснати гола, а варненци са вкарали едва 18 в 23 двубоя.

Последният сблъсък между двата тима завърши с победа на ЦСКА – София на “Коритото”, която обаче не дойде толкова лесно и гръмко, колкото феновете очакваха. “Червените” се наложиха с 1:0, а герой в този мач беше Дауда Бамба.

ЦСКА – Спартак Варна

Вероятни състави:

ЦСКА (3-4-1-2): Бусато; Матей, Юга, Х. Петров; Вион, Линдсет, Кареасо, Де Нойер; Хайнц; Гарсес, Назон
Старши треньор: Саша Илич

Спартак Варна (3-4-3): Фигейредо; А. Цветков, Карамоко, П. Димов; Белоусов, Йорданов, Хименес, Митев; Микелс, Марио, Евандро
Старши треньор: Димитър Димитров

Съдия: Кристиян Колев
Стадион: “Българска армия”
Начало: 17:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ