Андриан Андреев е на 1/4-финал в Унгария, отново става втора ракета на България

7 Dni Sport16.03.2023
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите „Чалънджър“ в Секешфехервар (Унгария) с награден фонд 36 хиляди евро.

Поставеният под номер 5 Андреев победи квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) с 6:2, 7:6(4) за 92 минути.

21-годишният софиянец, който е 204-и в класацията на АТП, започна силно и взе пет от първите шест гейма по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той пропиля пробив аванс, а при 4:5 спаси сетбол при собствено подаване. В тайбрека Андреев направи три поредни точки, за да поведе с 5:3, след което удържа предимството си, за да триумфира.

31-годишният Башич е 468-и в класацията на АТП в момента, но е достигал до 74-ото място през 2018 година, когато спечели и единствената си титла в Тура на турнира в София. 
 
С победата днес българинът заработи 9 точки за световната ранглиста и 1000 евро, а за място на полуфиналите ще играе срещу поставения под номер 1 представител на домакините Фабиан Марожан, 163-и в света в момента. Двамата не са играли досега. 

Успехът днес гарантира на Андреев, че от понеделник ще изпревари Димитър Кузманов и отново ще бъде втора ракета на страната. Той също така почти сигурно ще се завърне и в топ 200 на класацията на АТП.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ