Златомир Загорчич: Ще Ви кажа истината за мен и Венци Стефанов, изпихме по три ракии и сме разбрахме

7 Dni Sport16.03.2023
златомир_загорчич

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич говори пред „Дарик радио“ преди малкото столично дерби с Локомотив София в петък. Според наставника на „белите“ съперникът има опитни състезатели и трябва максимално раздаване, за да се вземе победа.

Загорчич сподели и за срещата с президента на клуба Венцеслав Стефанов. Двамата обсъждаха бъдещето на треньора след тежката серия от три поредни загуби, прекъсната срещу Арда в миналия кръг. По думите на Загорчич са „изпили три ракии и са се разбрали“

„Дерби като дерби, един труден мач. Надяваме се да го изиграем силно. Ако имаме възможност да спечелим точките, ще е идеално за нас. Със сигурност ще търсим точките в този мач“, каза Загорчич.

„Не знаем след колко време Иван Минчев ще е на разположение. Поне един месец ще трябва да почива. Не съм наясно точно кога ще започне. Надявам се колкото е възможно по-бързо да се оправи. Ще имаме нужда от такъв футболист като Минчев“, добави той.

„Противникът беше по-силен и загубихме мачовете (три поредни). Аз се надявам срещу Локомотив София да се получи хубав мач. Моето желание е и съм убеден, че ще го направим, е да спечелим“.

„Всеки един мач носи различни неща. Ние сега не мислим изобщо за мача за Купата, мислим за утрешния двубой. За мача за Купата ще говорим преди него“, сподели треньорът на Славия.

„Локомотив София има опитен отбор, добри футболисти и футболисти, които винаги знаят какво и как да действат на терена. Няма да е лесен мач. Ние просто трябва да се раздаваме максимално. При това положение имаме възможност да спечелим точки“.

„Говорихме си с господин Стефанов. Изпихме три ракии и бяхме спокойни. Дали идва навреме паузата за национални отбори? Такава е програмата. Време или не, няма значение. Тренираме си през цялото време, даже и през тази почивка. Нормално нещо. Във футбола е задължително като играе националният отбор да има пауза за клубните отбори. Ние ще гледаме да се подготвим още по-здраво и да продължаваме да побеждаваме“, каза още Златомир Загорчич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ