Спрете междуличностната война в Левски, огледайте се какво се случва около вас

7 Dni Sport15.03.2023
Левски, Наско Сираков

Междуличностната война в Левски може да остави повече косвени жертви, отколкото очакваме. През послдните дни се забелязват разни въстанически действия от страна на водещи клубове в efbet Лига срещу статуквото в българския футбол.

Но нека започнем от разединението. България редовно се дели. Било то принудително на Княжество България и Източна Румелия, било то на русофили и русофоби, десни и леви, сини и червени… Обичаме да имаме разногласия. Със сигурност дори снощи е имало приятелска компания, която е влязла в спор дали да гледа Манчестър Сити – РБ Лайпциг или Порто – Интер.

Все по-рядко се обединяваме и още по-лошото – все по-рядко имаме повод за обединение.

Дори Левски с неговата огромна, предана и респектираща фенска маса се дели. Нали знаетете? „Човек каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи“. Наско Сираков, Иво Ивков и Станимир Стоилов миналата година минаха през Ада заедно и точно сега решиха да разтурят четата. Точно когато въстаническите действия са стигнали до полите на Бояна.

Именно тримата навръх Деня на будителите миналата година нададоха вой срещу 40-годишното… приятелство. Тогава те направиха крачка към всеобщото недоволство, което цари в българския футбол.

Не е сега моментът за междуличностни войни на „Герена“. Не и когато ЦСКА и Черно море се обединяват в името на една обща кауза. Много вероятно е съвсем скоро да се включат и други отбори. Тогава може да се стигне до една дългоочаквана промяна.

Левски, обаче, от своя страна, може да „проспи“ случващото се, заради вътрешни проблеми, които след години има реални шансове да гледат с насмешка и шеговити оправдания. Случвало се е преди, нищо не пречи да се случи и в бъдеще. Спомнете си, нищо не беше съвсем розово по времето на Майкъл Чорни, Томас Лафчис, Тодор Батков…

Крайно време е Сиравков, Ивков и Стоилов да си спретнат набързо една среща, в която да изгладят отношенията, да си разпределят това, което имат да делят, а не да се хапят помежду си на пресконференции, като… политици по време на предизборна кампания. Това разсейва, натоварва и най-вече натъжава левскарската общност, която страда достатъчно през последните петнайсетина години. Гордите фенове дадоха от себе си какво ли не в последно време. Не трябва спасителите, които пристигнаха на „Герена“ да се самоизяждат помежду си, при положение, че сега целта е да насочат сили за нещо по-голямо, което е напът да се случи.

Не е хубаво „сините“ да се цепят от заформящия се колектив, защото всички знаем какво се случва след това.

Автор: Донислав Донев / „Топспорт“

Оригинално заглавие: „Спрете междуличностната война в Левски! Вижте какво се случва около вас…“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ