Кметът на Благоевград: Искам да кажа истината за Пирин, ще има нов директор в клуба

7 Dni Sport15.03.2023
Пирин Благоевград, Отбор

Нов изпълнителен директор ще има във ФК“Пирин“, който вече е общинска собственост. Вероятно това ще бъде Кирил Стойков, това е моето желание, каза днес кметът на Благоевград Илко Стоянов. Досегашният шеф Велислав Елезов можел да остане на предишната си длъжност като пиар, каза още кметът,цитиран от Pirinnews.com. Освен тази промяна ще има и съкращения, както и ревизиране на заплатите на администрацията.

Общината няма пари, за да издържа футболен отбор, това е бизнес, но докато се намери друго решение, то ние сме длъжни да подържаме отбора. Сега даваме по един милион на година, но трябват поне още 2 милиона за издръжка,каза още Илко Стоянов на брифинг днес.

Предстои втора среща с бизнеса от града, които под една или друга форма имат желание да дават липсващите 100 хиляди лева на месец в момента.

Кметът Стоянов обяви, че вече има 15 – 20 потенциални рекламодатели, добави градоначалникът. По думите му след като разговорите завършат окончателно ще бъде представен публичен списък на хората, които ще се включат в издръжката на отбора.

Приоритет ни е оставането на клуба в А група, но все още са много неизвестните, каза още кметът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ