Вариант сделката за Хосе Кордоба с руснаци да бъде направена успешно

7 Dni Sport14.03.2023
Левски - Ботев Враца, Вандерсон Цунами, Хосе Кордоба

В неделя собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че Хосе Кордоба не е бил трансфериран в руски клуб, защото е можело да не получи нищо. „Собственик на този клуб е човек, който е от близкия кръг на Путин. Нямахме абсолютно никаква гаранция, че ще си получим парите.

Даже коментирахме този въпрос с НАП и на тях им настръхнаха косите. Казаха: „В никакъв случай“. На мен втора Казанска афера не ми трябваше“, каза Сираков. Вчера Иво Ивков обяви, че е достатъчно компетентен, за да не допусне такъв казус.

Той призна, че банка е консултирала трансфера и е казала, че босът на руския клуб търпи санкции. Но е бил одобрен и план, при който въпросният клуб превежда трансферната сума на самия играч, а той плаща цялата сума на Левски под формата на откупна клауза.

Наред с това при трансфер на Хосе сините дължат 25% на бившия му клуб. Но според Ивков платената за това сума е щяла да бъде най-много между 300 и 400 хиляди лева.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ