Илия Груев излиза титуляр и срещу Байер Леверкузен

7 Dni Sport11.03.2023
Вердер Бремен, Илия Груев

В 24-ия кръг от сезона на Бундеслигата българският национал Илия Груев ще запише своя мач №14 като титуляр за емблематичния за германския футбол „Вердер“.

В неделя бременци приемат Байер (Леверкузен). Груев ще излезе на терена в ролята на опорен полузащитник, което е основното апмплоа на 22-годишното момче.

Кристиан Грос, с когото се въртят на поста в състава на „Вердер“, е болен и няма да бъде в групата. При загубата от „Аугсбург“ в миналия кръг конкурентът на Груев бе върнат в защитата заради здравословни проблеми в отбора на българина.

Те се задълбочават, тъй като болни са още капитанът Марко Фридъл, офанзивният халф Романо Шмид и резервният вратар Едуардо дос Сантос Хезлер. Миналия мач заради простудната вълна аут бяха Милош Великович, Никлас Щарк и Лий Бюканън.

Освен 13-те мача като титуляр Груев има и 8 влизания като резерва за „Вердер“ през този сезон, пишe „24 часа“. Така той няма участие в само 2 двубоя на бременци при завръщането им в германския елит. Илия е с най-висока квота точни подавания в тима – 90,2%.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ