Академията на Берое ще участва в един от най-силните турнири в света

7 Dni Sport06.03.2023
U12-965x545

Отборът на Берое до 12 г. ще участва в един от най-силните международни турнири в света – „Izmir cup“, който ще се проведе през април тази година. Участие в него са потвърдили клубове като Байерн Мюнхен, Ювентус, Порто, Бенфика, Манчестър Сити, ПСЖ, Челси, Аякс, Валенсия, Атлетик Билбао, Байер Левркузен и много други от най-елитните школи в света.

Участието на Берое U12 бе осъществено с помощта и съдействието на беройската легенда Ивко Ганчев, на който клубът изказва своите благодарности.

„Izmir cup“ ще се проведе между 6 и 9 април 2023 г. Турнирът ще се проведе във формат и правила за Футбол 8. В него ще вземат участие 72 отбора, разпределени в 8 групи по 9 отбора, а за дирелтните елиминации ще се класират първите 4 отбора от всяка група. Берое U12 ще бъде в група F, заедно с тимовете на Кьолн, Партизан, Галатасарай, Измирспор, Селта Виго, Каршияка, Касъмпаша и Бенфика.

„Изключително съм щастлив, че ще имаме възможност да участваме на толкова силен турнир и се изправим срещу някои от най-силните школи в Европа. Ние, като отбор ще покажем най-доброто от себе си и се надявам, че ще оставим нашата следа в тази надпревара. За всеки един отбор е чест да бъде част от подобно международно събитие във футбола. Като единствен представител от България, ние се надяваме да покажем, че и в нашата страна има много талантливи млади играчи“, сподели треньорът на Берое U12 Трифон Панев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ