Берое влезе в Топ 4 на елита след категорична победа над Пирин

ВК Берое

Волейболистите на Берое 2016 (Стара Загора) записаха пета и 12-а победа в efbet Супер Волей, след като надиграха Пирин (Разлог) с 3:0 (25:14, 25:17, 25:21) в мач от 18-и кръг, изигран в града под липите.

Старозагорци се изкачиха на четвъртата позиция с 36 точки (12 победи, 6 загуби), преди изиграването на останалите двубои от кръга. Състезателите от Югозапада са осми с 19 точки (6 победи, 12 загуби).

Тимът на Пирин бе воден от младия специалист Владимир Панев.

Разложани поведоха с 5:2, но домакините набраха инерция и успяха да наваксат, благодарение на атаката и началния си удар. В следващите минути те поддържаха преднината си, не допускайки да бъдат преодоляни. Воденият от Владимир Панев тим допусна и повече грешки, което наклони везните в полза на съперника.

Двата отбора тръгнаха равностойно във втората част (5:5), след което състезателите на Мирослав Живков доминираха изцяло и запазиха положението. Така авансът им се увеличи на 2:0 гейма.

В третия гейм играта бе равностойна до 16-ата точка, след което атаката и сервисът отново оказаха влияние, както в първата част. В ключовите моменти гостите от Югозапада успяха да скъсят дистанцията със своя серия, но не се случи нищо повече.

Стефан Иванов (Берое) бе най-резултатен с 19 точки (4 аса, 1 блокада) и бе отличен за MVP на мача. С 10 точки се отчете Алексей Землянко (2 аса, 4 блокади). За съперника Дейвид Кръстев бе единственият с двуцифрен актив – 16 точки.

Снимка: НВЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ