„Да потвърждавам вестта за Георги А. Мамалев отговаря на самата истина“

7 Dni Sport02.03.2023
Георги Мамалев,

Близките и приятелите на Жоро Мамалев признават, че той приема изключително емоционално случващото се около Народния театър в близките няколко дни. Институация, която е спомогнала изключително много в развиетието на любимия на цяла България актьор.

„От 47 години съм актьор на щат в Народния театър и такова чудо не съм виждал! Бил съм млад актьор, когато Театърът беше пълен с лъвове, огромни артисти, някои бяха и лични приятели на Тодор Живков. Имаха, така да се каже, влияние.

Никой не си е позволявал да тръгне срещу Театъра. След време нас няма да ни има, Народният театър ще стои и винаги на сцената му ще играят най-добрите актьори и най-талантливите режисьори ще поставят на сцената му постановки. Основното нещо е Театърът“. Това сподели пред „БНР“ актьорът Георги Мамалев.

Той припомни, че Васил Василев е спечелил конкурса за директор на Народния театър „Иван Вазов“, а „който иска да стане директор на Театъра, не да протестира отпред и да говори лъжи по медиите, а да се кандидатира, когато има конкурс и да го спечели“: „Законно избраният директор има право да действа така, че Народният театър да се развива добре. В момента Театърът върви добре, но някой иска да направи преврат. Това, което в момента се прави, е опит за преврат. В момента се опитват да сменят по незаконен начин законно избрания директор“.


Георги Мамалев заедно със свой приятел във видимо добро настроение по време на светско събитие.

По думите му в Театъра се е заговорило за политика, след като е била надраскана вратата на пиарката Велислава Кръстева от режисьора Александър Морфов. „Политизирането започна, когато се надраска вратата и започнаха да говорят колко са против този или против онзи. Всеки има право да избира партия, в която да членува или да ѝ симпатизира. Никой няма право да го упреква за това, нито да го гони, както Сашо Морфов изгони Евгени Будинов от постановка, защото бил „герберски боклук“. Не се прави така, това е непозволено. Това може би е и част от аргументите на директора на Народния театър да се стигне до тези мерки, които са взели“, посочи актьорът.

Мамалев подчерта, че не е имал допирни точки в работата си с Кръстева.


Големите български актьори Георги Мамалев и колегата му Антон Радичев с обща снимка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ