Кошмарната серия на Левски го нареди до Верея, Любимец и Светкавица

7 Dni Sport02.03.2023
Левски - Джохор, Станимир Стоилов

Левски за първи път в историята си записа 11 поредни шампионатни мача без победа. С равенството срещу Лудогорец (0:0) на „Герена“ счупиха и още един рекорд, конкретно за този сезон. До момента няма друг отбор, който да е влизал в по-лоша серия без успех, пише „Мач Телеграф“.

През есента Спартак Варна не успя да бие в 10 мача, но Левски изпревари „соколите“. Все още има доста кръгове до края на първенството и може някой да бие Станимир Стоилов и компания. Но на този етап изглежда, че това трудно ще се случи на практика. Ако това не стане, левскарите ще се наредят до клубове като Виташа Бистрица, Верея, Светкавица, Раковски, Черноморец Бургас и още доста други, които през годините са били автори на най-кошмарните серии в българското първенство.

Разбира се, има и доста по-силни отбори, на които поне веднъж им се е случвало от 1948-а година насам – най-често на Черно море. В тази графа влизат и четирите големи пловдивски клуба, Локомотив София, Берое, Етър. Всички те, без Марица, с били и шампиони.

ЦСКА, Славия, Литекс и Лудогорец обаче никога не са си позволявали такъв кошмар. ЦСКА бе на път да стане номер 1 по поредни провали през 2014/2015, когато не победи в 12 поредни мача. Хасково обаче бе в по-тежка криза – 15 двубоя и предпази „червените“ от това унижение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ