Николай Бодуров: Желая на ЦСКА да бъде шампион, Илич е много земен човек

7 Dni Sport02.03.2023
Евандро, Али Соу, Николай Бодуров, Радост

Безкомпромисният защитник Николай Бодуров е такъв и извън терена. Честен и нищо не си премълчава.

Колегите от „Тема Спорт“ говориха с бранителя за ситуацията в Пирин Благоевград. Той сподели мнението си за случилото се с него и отстраняването му от първия отбор. Бодуров коментира ситуацията в тима, както и тази за битката за титлата между ЦСКА и Лудогорец. Бранителят говори и за желания от Левски Чебрайлс Макрецкис.

Николай, има ли яснота около бъдещето ти? Пирин затворена страница ли е за теб?

– Не, все още не съм решил какво ще е бъдещето ми. Още го обмислям. Когато има нещо, ще го обявя.

Даде интервю, в което обвини треньора на Пирин Христо Янев, че той стои зад отстраняването ти от отбора. Стоиш ли зад думите си? Свързвал ли се е някой от ръководството на клуба с теб?

– Всичко, което казах е истина. Едно към едно е. Стоя зад думите си. Никога не съм лъгал. Казвам си нещата в очите. Не съм като много хора в тази държава, да стоя и да си кротувам. Да премълчавам някои неща и цял живот да съм мишок. Няма как да стане при мен това. Не съм от тези, които си мълчат.

Боли ли те като гледаш Пирин отстрани, след като в момента и тимът е в незавидна позиция? Вярваш ли, че отборът ще успее да се спаси от изпадане?

– Какво да ме боли? Не е моя работа да коментирам представянето на Пирин. Има си компетентни хора, които да говорят по темата. Питайте треньора и ръководството. Знам, че сега финансовата ситуация не е добра, но това не е оправдание отборът да не играе. Трябва да побеждава. Не за първи път Пирин е в тази ситуация, а дори е бил в още по-лоша и се спасявал от изпадане. Имало е хора със сърца, били са се на терена, играли са и тимът е оцелявал. Много по-лоша финансова ситуация от тази, която е сега. Не е приятно един месец да не получаваш пари, но това не трябва да ти е оправдание, че отборът не върви и губи. Това е личното ми мнение. Доколкото знам и в Локомотив Пловдив не бяха взимали заплати, но мисля, че след загубата от Арда, треньорът им Александър Томаш застана пред камерата и даде мъжко интервю. Каза, че това не им е оправданието и ще търси причините в тях. Не може да излизаш и да говориш всякакви неща, без да се вгледаш в теб и представянето на отбора. Питаш футболистите кой остава в тази ситуация да е играе като мъжкар и това е, а който иска да напуска. Да се знае на кой може да се разчита. По този начин ще се спаси отбора. Но не може да ти е оправдание, че примерно два месеца не си взимал заплата. Когато бях в отбора и получавахме възнаграждения да не играехме феноменално? Пак бяхме същите трагици, така че не това е оправданието.

Разговаряш ли с футболистите, за да ти разкажат каква е атмосферата в отбора?

– Не, не съм разговарял. По-често си комуникирам с Петър Занев, но не съм се чувал с друг. Когато ходя да тренирам говоря с домакина и хората, които поддържат терена. Пием по кафе по приятелски.

Как протичат индивидуалните ти тренировки?

– Поддържам форма. Ходя да тичам. Тренирам за лятото за морето, за да изглеждам добре на плажа. Дори, когато сложа край на професионалната ми кариера ще продължавам да тренирам, защото не искам да се отпускам. Но в момента нямам яснота къде ще продължа. Ще изчакам.

Да поговорим и за ситуацията в първенството. Как виждаш битката за титлата? Ще има ли сили ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската титла?

– Надявам се ЦСКА да спечели титлата. Много добре тръгнаха през пролетния дял в първенството – три мача, три победи. В момента са на първата позиция. Знаем, че Лудогорец също притежава силен отбор и от началото на този полусезон са без грешка в първенството. Определено тази година ще е много интересен шампионата до самия му край. Надявам се, че ЦСКА да е краен победител. Толкова време мина от последната титла. Феновете го изстрадаха и дано да ги зарадват. Лошото е, че в битката няма други отбори. През последните години са ЦСКА и Лудогорец, а дори много по-рано разградчани ставаха шампиони. Поне тази година е интересно. За да има други отбори в битката за титлата си трябват пари. За съжаление това е истината. Имат ли финанси ще привличат добри футболисти и конкуренцията в първенството ще стане по-голяма. Но това е действителността и нивото ни е ниско.

Познаваш добре обстановката на „Армията“ и си работил с много треньори. Какво е мнението ти за Саша Илич?

– Изключително добро впечатление ми прави. Интервютата му винаги са земни. Не знам какви са методите му на работа, но щом отборът му е на първо място, означава, че си я върши добре. Виждаме колко време ЦСКА е на върха в класирането. Изказванията му винаги са обрани, скромни и уравновесени, а не си служи с големи думи за титла. Човекът си работи тихомълком и си движи отбора напред.Това е правилното. Дори да говори със самочувствие, защото ЦСКА е на първо място, пак ще е правилно. Но в България сме сбъркани в това отношение. Когато човек си казва нещата, както са, става крив и лош. Мисленето ни е такова. Но му стискам палци да успее.

Левски е близо до привличането на Чебрайлс Макрецкис. Бяхте съотборници си с него в Пирин. Какви са наблюденията ти за играта му?

– Да, прочетох новината. За мен той е добър футболист. Има интензитет в играта му, на фона на темпото в България. Дори не знам за какво темпо може да говорим тук. Но Макрецкис се откроява с динамика и това е очевидно. Да, не е топ играч, защото ако е такъв, няма да дойде да играе в Първа лига, но изпъква. Млад футболист е и може да се развива. Работи много здраво на тренировки и по време на мачовете дава всичко от себе си. Ще видим дали ще премине в Левски. Пожелавам му късмет.

Следиш ли какво се случва в един от бившите ти отбори Фулъм, който се представя много добре във Висшата лига?

– Да, гледам мачовете на Фулъм. Мениджърът им Марко Силва е много добър. Направи така, че всички отбори във Висшата лига да се съобразяват с тима. Спечели промоция, а сега се представя отлично в първенството. Фулъм са много симпатичен отбор и с удоволствие ги наблюдавам. Знаем каква е конкуренцията във Висшата лига и в момента тимът е на шестото място в класирането, което е невероятно постижение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ