Григор: Сравненията с Федерер бяха неуместни в моите очи

7 Dni Sport01.03.2023
Григор Димитров,

От началото на годината Григор Димитров показва добър тенис – отпадна от бъдещия шампион Новак Джокович на Australian Open, игра полуфинал в Ротердам и 1/4-финал в Марсилия. Той призна, че се опитва да прави някои неща по-различно и това дава резултат.

„Надявам се да съм здрав, това е най-важното. Забавлявам се в момента. Работих много, опитвам да правя някои неща по-различно в сравнение с преди, може би да играя малко повече, опитвам да изляза малко от комфортната си зона. Това ще ми помогне да стана по-добър във всеки аспект, в който се нуждая от подобрение“, заяви Димитров пред We Are Tennis.

Григор посочи и с какво се гордее най-много в кариерата си до момента.

„Бих казал с постоянство. Да продължаваш когато си малко обезкуражен, когато не се чувстваш най-добре и ти липсва увереност. Просто да имаш куража да продължиш в тези времена“, обясни той.

Българинът бе върнат и към първите си години в тениса, когато му беше лепнат прякора Бейби Фед заради прилики в играта му с Роджър Федерер.

„Аз трябва да съм добър пример за всеки млад играч, който излиза на сцената. Никой не трябва да носи такова бреме към името си. Това беше едно от най-неуместните сравнения в моите очи, а и в очите на всички. И това, от което съм най-щастлив, е, че успях да направя име за себе си“, каза още Гришо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ