Абубакар Тунгара получил 16 000 причини, за да напусне тима на Берое

7 Dni Sport28.02.2023
Берое - Локомотив Пловдив, Абубакар Тунгара

Ръководството на Арда плаща доста добри заплати. Една от звездите на кърджалийци – Абубакар Тунагара, взима 16 хиляди лева, разбра „Тема Спорт“. Това е доста сериозно увеличение на възнаграждението на играча, спрямо това, което той прибираше в Берое. През есента 28-годишният малиец носеше фланелката на заралии.

Там често се случваше офанзивният халф да бъде да бъде ползван като централен нападател. В 17 мача за старозагорци Тунгара реализира 9 гола. През зимата обаче кърджалийци извадиха трансферна сума, за да го имат в редиците си. Абубакар вече изигра 2 мача за Арда. В тях обаче той не успя да се разпише. Интересното е, че клубът продаде централния си нападател Тонислав Йорданов на Берое, след като преди това успя да си осигури услугите на Тунгара.

Ситуацията в клуба от Кърджали отдавна е стабилизирана откъм финансово естество. Това е и причината съставът на Александър Тунчев да се развива във възходяща линия. Няма да е изненада, ако сините скоро влязат в първата шестица. Те направиха добра зимна селекция, а в първите два пролетни мача биха Септември (1:0) и сгазиха Локо Пд (5:0), преди да отстъпят с 0:1 при визитата на третия във временното класиране ФК ЦСКА 1948 Сф. В Кърджали привлякоха и бившият национал Станислав Иванов. Юношата на Левски също прибира много добро месечно възнаграждение. Топ 3 по заплата в състава допълва друг минал през националния тим – крилото Светослав Ковачев, който е и бивш играч на Лудогорец.

В следващия кръг на Арда предстои домакинство на последния в класирането Спартак Варна. Двубоят в Кърджали е на 6 март, понеделник, от 17:30 часа.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ