Няма грешка: Това е най-скъпият трансфер на Лудогорец тази зима!

Кайо Видял,

Лудогорец привлече бразилското крило Кайо Видал преди няколко дни. Той бе представен от спортния директор Георги Караманджуков малко преди мача със Славия, спечелен с 2:1. Подробности по трансфера не бяха съобщени, но още преди седмица стана ясно, че 22-годишният футболист подписва за 4 години с разградчани.

Вчера обаче бразилските медии разкриха и цената, която Лудогорец е платил за крилото. Става дума за 4,5 млн. бразилски долара, или с други думи казано – 800 000 евро. Това обаче е само половината от трансферната сума. Другата ще бъде дадена след края на сезон 2023/24. А това прави трансфера на обща стойност 1,6 млн. евро (9 млн. бразилски долара или 3,12 млн. лева), което значи, че Видал е най-скъпият футболист в Лудогорец тази зима. И ясно показва, че шампионите имат големи планове за него.

Според бразилското издание „ Jbfilhoreporter“, което разкрива всички тези подробности, Интернасионал е запазил и 20% от следващ трансфер на Кайо Видал, който е считан за много талантлив, а и е на едва 22 години, което значи, че бъдещето му в Европа е в самото начало. Все още обаче не е ясно кога фланговият футболист ще може да дебютира с екипа на Лудогорец, тъй като макар и играл през януари за Баия, където беше под наем, се нуждае от време, за да започне да играе в новия си отбор.

Източник: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ