Локо (Пд) води на Локо (Сф) с 8:6 при головете на чужденци

Локо Сф-Локо Пд

Любопитни факти от двубоите между Локомотив (Пловдив) и Локомотив (Сф), играни в Пловдив, представени от „Тема спорт“:

Най-често срещаните резултати в Пловдив между двата тима са: 2:1 – 11 пъти (7 за пловдивчани и 4 за столичани), 1:0 – 10 пъти (7 за смърфовете и 3 за Локо София).

За смърфовете най-резултатен в Пловдив е бил Хр. Бонев-Зума с 9 гола. Най-много голове 4 за Локо Сф е отбелязал Начко Михайлов.

Автор на единствения хеттрик е Cт. Драганов-Чоната при победата на пловдивчани с 3:0 на 25 ноември 1987 г.

За Локо Пд са отсъдени 6 дузпи, като 3 са реализирани от Хр. Бонев, Т. Иванов и Д. Илиев, а 3 са пропуснати от Р. Керимов, А. Садъков и К. Видолов. За Локо Сф са отсъдени 2 дузпи и те са вкарани от Н. Котков и Ат. Михайлов.

8 чужденци са се разписвали за смърфовете – В. Будимирович, В. Траянов, Ек. Джайеоба, Н. Милованович, Б. Янчевски, 3. Златковски, П. Делибашич и Сержиньо. 6 чужденци са вкарали голове за столични – Д. Дончич, Вл. Джилас, М. Мешич, М. Ранджелович, Л. Шехуди и В. Пинсон.

Двата Локомотива са играли 2 пъти помежду си в 21 кръг: 1:1 през 1965 г. и 4:2 за столичани през 2007 г. През февруари има само един мач в Пловдив, като домакините бият с 2:0 през 1962 г.

Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ