Симеон Александров: Ще Ви кажа истината за ЦСКА, исках да го направя – спряха ме

7 Dni Sport25.02.2023
ЦСКА - Хебър Пазарджик, Симеон Александров

Младежкият национал Симеон Александров ще изгледа неделната среща между Септември и ЦСКА от трибуните на стадион „Васил Левски“, тъй като е преотстъпен при символичните домакини именно от червените.

През есента той не успя да се наложи на „Българска армия“ и бе взето решение да се върне под наем в тима, с който през миналия сезон спечели право на участие в елита. 19-годишният флангови футболист сподели пред „Тема Спорт“ впечатленията си от първите месеци в ЦСКА и очерта целите си за пролетния полусезон.

Симеоне, как оценяваш обстановката в съблекалнята на Септември, след като няколко месеца не беше част от нея?

– Чудесна, отборът е сплотен и сме силно мотивирани да демонстрираме на какво сме способни, както го правехме в началото на кампанията, преди преминаването ми в ЦСКА. За съжаление не започнахме пролетта по най-добрия начин, но все още сме в битката за Топ 10 и се надявам да не сме въвлечени в борбата за оцеляване в плейофите.

Защо тимът не постигна добри резултати в зимните контроли и първите пролетни мачове?

– Трябваше ни време да влезем в ритъм, все пак освен мен и още няколко момчета не бяха част от тима през есента. Аз пък трябваше да свикна с изискванията на Светослав Петров, тъй като преди това треньор тук ми беше Славко Матич. Но мисля, че вече се напасваме и е време да превъзмогнем негативните резултати с добри игри и победи.

Защо според теб не успя да се наложиш в ЦСКА през есента?

– Беше много труден момент за мен, тъй като

се чувствах в

отлична форма

Бях вкарал 4 гола в 8 мача в първия си сезон в А група и наистина се надявах да започна да играя редовно в ЦСКА. Когато ме потърсиха, казах на моите агенти (б.а. – Анастас Василев и Николай Ишков) да действат и не се замислих и за момент. Нещата обаче не се развиха по начина, по който ми се искаше. Скоро след преминаването ми в ЦСКА треньорът промени и схемата на игра. Отне ми време да се адаптирам към нея и през зимата взехме решение да се върна в Септември, за да трупам игрови опит в елита. Естествено не съжалявам, че избрах да отида в ЦСКА, защото това е най-големият отбор в България, и силно се надявам от лятото да се докажа. Наистина вярвам, че мога и ще успея.

Каква беше комуникацията ти със Саша Илич?

– Г-н Илич е много добър треньор. Комуникацията ни беше чисто в професионален план, но научих много от него и искам съвсем скоро отново да работим заедно.

Можеш ли да помогнеш на Септември при подготовката за мача с ЦСКА, след като си запознат с някои от идеите на Илич?

– ЦСКА постоянно се развива, предполагам, че са променили много неща през зимата, което личи и от силното представяне в първите две срещи. Все пак в момента съм футболист на Септември и ще бъда полезен на г-н Петров с каквото мога. За съжаление няма да мога да взема участие в срещата. Искам ЦСКА да стане шампион, но със сигурност се надявах да се докажа срещу тях и

да играя пред

страхотните

червени фенове

Дано това се случи през есента.

Тоест основната ти цел в следващите месеци е да възстановиш формата си в Септември, за да може да се завърнеш по-силен в ЦСКА през лятото?

– Точно така. И както вече казах, уверен съм в своите способности и се надявам да спечеля доверието първо на г-н Петров тук, а след това и на г-н Илич в ЦСКА. Все пак ми се играе в квалификациите на Шампионската лига (смее се).

От тази есен си младежки национал, жребият в квалификациите за европейското първенство не беше лек (б.а. – Германия, Полша, Израел, Косово и Естония). Има ли сили тимът да се класира напред?

– Концентрирали сме се върху тази цел. Смятам, че имаме нужните качества и атмосфера в състава, и се надявам да успеем. Мога да ви уверя, че ще дадем всичко от себе си и много искаме да се класираме.

Автор: Мартин Костадинов / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ