Силният човек в Берое: Имам какво, да кажа за бъдещето на клуба ни

7 Dni Sport24.02.2023
Берое - ЦСКА, Лазар Туфегджич

Председателят на „Сдружение за подкрепа на футбола Берое“ адвокат Светослав Миневски, което държи основният пакет акции на зелените, говори за целите пред тях. Обрисува и цялостната картина в родния клубен футбол.

„Постоянно търсим нови инвеститори. За жалост българският клубен футбол не е атрактивен за тях. Ето защо не се изненадвам, че голяма част от отборите ни са в незавидно финансово състояние. Не съм в кухнята на другите тимове, за да коментирам ситуацията при тях, но постоянните писания за инвестиционен интерес в отборите ни, в голямата си част са плод на медиен шум. Никой инвеститор няма да даде и лев за футбола ни, без зад това да стои сериозен дългосрочен бизнес план. Такъв страната ни не може да предложи. И в Берое се наслушахме на италиански, хърватски, нидерландски, австрийски и какви ли не други кандидат-инвеститори, но… нищо“, коментира Миневски пред „Тема Спорт“.

В предишния кръг заралии измъкнаха 1:1 при гостуването си на Черно море, а в неделя гостуват на Ботев Пловдив.

„Доволен съм от представянето на тима ни през втората част на мача срещу Черно море. В нея показахме, че с много себераздаване, характер и отборен дух можем да се противопоставим на всеки съперник у нас. Съставът ни е почти изцяло подменен, спрямо есента. Ново е дори основното му ядро. Тимът ни тепърва ще се сработва и ще набира скорост. Важното е отборът да дава максимума от възможностите си. Колкото по-напред се класираме, толкова по-добре“, добави силният човек под Аязмото.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ