Радо Янков: Доволен съм, но и много ме е яд

Радослав Янков

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков не скри, че има разочарование, след като завърши на седмо място в днешния паралелния слалом на Световното първенство в Бакуриани (Грузия).

33-годишният Янков отпадна драматично на четвъртфиналите, като изостана само с 10 стотни от секундата след австриеца Фабиан Обман.

„Малко късмет не стигна за първата четворка, а от там кой знае…Доволен съм, но и много ме е яд, защото карах много добре, чувствах се в добра кондиция и знаех, че мога да давам газ, а с толкова малко не продължих напред, само 10 стотни. Ще се изям. Въпреки всичко, ценя високо това, че съм здрав и мога да съм тук и да представям България! Карането се получава и това е добре“, коментира той от Бакуриани за Българската федерация по ски.

За втори път в кариерата си Янков завърши седми на паралелен гигантски слалом на Световното. Най-доброто му класиране в тази дисциплина на шампионат на планетата е шестото място в Сиера Невада 2017.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Българска федерация по ски


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ