Гочето: Левски от две-три години се бори с кризите, „сините“ загубиха самочувствието си

7 Dni Sport21.02.2023
Левски - Черно море, Ивелин Попов

Славният треньор Георги Василев – Гочето коментира за колегите от „Тема спорт“ актуалната ситуация в Левски.

„Да правя анализ, като наливам масло в огъня, не ми е приятно. Определено щом няма резултат, означава, че не вървят нещата добре в отбора. Сигурен съм, че спортно-техническият щаб и футболистите се стараят, но нещо все не им достига, за да стигнат до победата. Сякаш липсва изглаждането и усъвършенстването в играта. Търси се път, по който да се реши проблемът. В това съм убеден и дано се случи скоро. Не бих се ангажирал да давам крайна оценка, защото не съм в клуба. Но се вижда, че нещата не са добре, щом не може да се стигне до победа вече в десет двубоя в първенството. Естествено и критиките към тима ще са такива. Левски се намира в такъв етап, че има много проблеми в клуба, които оказват влияние. Натрупва се нещо, което по всяка вероятност влияе на атмосферата в съблекалнята. Може спокойно да кажем, че тя не е добра. Прогнозирам, че има и други неща, които оказват негативно влияние.

Левски от две-три години се бори с кризите. Бори се, ще се бори и ще продължи да съществува. Клубът бе спасен до голяма степен благодарение на феновете, които и срещу Пирин показаха, че са плътно зад отбора. Това е положителното нещо. Сигурен съм, че всички в отбора се стараят и максимално се опитват да отговорят на това внимание от хората, но има неща, които все още не са изчистени.

Виждам и проблясъци в играта на Левски, но и такива неща, които човек не може да не ги отчете. Сините имаха много стабилна и сигурна защита с интересни футболисти. Много добро впечатление ми правеше лявата зона, но заради наказание Цунами пропусна гостуването на Пирин. Видя се неговата липса. Не може да не се каже и за контузиите в тима, които също си оказват влияние. Петрис беше аут за мача, а преди това Стефанов бе болен и взе малко участие в двубоя. Станимир Стоилов не разполага с голям брой играчи и сините са финансово зависими от привличането на нови футболисти.

Тимът бе напуснат и от важна личност като Георги Миланов. Той не е играл 100 години в Левски, бе за кратко, но във важен момент, когато сините тръгнаха нагоре. Там е един от основните проблеми наред с това, че самочувствието на играчите е спаднало. Стремят се, искат да играят, държат през по-голяма част от времето контрола на топката, но в нападение няма рационалност. Създават малко голови положения и напрежение пред противниковата врата. Поне да се пропускат голове, но и до там не се стига, както бе през есента. Единствено имат игрово предимство. Допускат да им се отбележи след контраатака и после играта им спада. Срещу Черно море беше по същия начин. До гола създадоха положения, след изравнителното попадение държаха инициативата, но загубиха мисълта си пред съперниковата врата. Не си спомням да са стигнали до голово положение. Срещу Пирин беше също така. Стоят игрово по-добре, но резултат няма.

В началото Уелтън играеше със страхотно настроение и показа добри игри. Сега нито един път не съм го видял в тези негови индивидуални проблясъци, когато сам може да се нагърби и да отбележи. Или вече много добре го познават противниците и знаят как добре да го парират, или прекалено се е успокоил. В началото, когато той дойде и започнаха официалните мачове, се знаеше, че вземе ли топката, предстоят трудни моменти за съперниковата защита. Сега като че ли не влага това, което правеше преди.

Роналдо срещу моряците игра като десен бек заради отсъствието на Петрис, но и Мъри добре знае, че неговата позиция е в нападението. Двамата с Уелтън през миналата година създаваха много проблеми на защитниците, но като че и той се успокои и противниците му ограничават пространствата. Трудно стига и създава положения.

Рикардиньо все още е загадка. В първия мач с Черно море дори не го видях къде беше на терена загуби се. С нищо не ми направи впечатление. В контролите вкара четири гола, но в първите официални мачове не си спомням да е достигал до ситуация, в която да има шанс да реализира попадение. Трябва да търсят по-разнообразен стил и тази бразилска техника, за да покажат качествата си, които безспорно притежават. Ходове, които да изненадат защитата.

Сега на сините им предстои тежък мач срещу Лудогорец, но Левски винаги може да избухне и да утежни ситуацията на разградчани. На орлите годината хич не им е лесна и видяхме, че се измъчиха със Славия. Носят две дини под една мишница с участието си и напролет в евротурнирите. Левски ще бъде на 100 процента готов и в такива двубои сините са непредвидими. Няма как да ги отпишем и съм сигурен, че ще покажат съвсем друго лице.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ