Пирин запази шансове за Топ 8 след убедителен успех над Черно море

Пирин Разлог

Волейболистите на Пирин (Разлог) запазват шансове за участие в плейофите на елита. Тимът, воден от Благовест Катранджиев, се наложи категорично като домакин над Черно море (Варна) с 3:0 (25:15, 25:22, 25:21) в мач от 16-и кръг на efbet Супер Волей, който се игра в зала „Септември“.

С това разложани отбелязаха пети успех, като с 11 загуби и 16 точки заемат девето място във временото класиране. Те са само на победа от състава на Черно море, който запазва позиции в осмицата на шампионата с 6 успеха, 7 загуби и 15 точки.

Домакините бяха повече от категорични в този двубой. Разпределителят Любомир Агонцев показа поредни отлични изяви като диригент на тима, а младият Кристиян Алексов отбеляза силен мач.

Пиринци бяха по-добри на повечето елементи, като най-вече имаха сериозно преимущество на блокада. В първия гейм разложани стартираха със 7:3 в своя полза, като авансът от четири точки се задържа до средата. След това пиринци не позволиха никакво противодействие и взехайгейма с голяма разлика.

Лидерството на домакините се запази и във втората част, в която те поведоха с 19:14. Те обаче прибързано решиха и гейма е спечелен и настъпи отпускане. Варненци използваха колебанията и намалиха до точка 21:22. В сублимния момент разложани все пак запазиха спокойствие. Успешно отиграване на Дейвид Кръстев и единична блокада на Агонцев дадоха отново преднина 24:21, а Кристиян Алексов затвори гейма с успешна атака.

В третата част имаше по-голяма оспорваност. Гостите стояха по-близо в резултата през цялото време. Получи се идентична ситуация, като Пирин водеше с 2 точки в решитените минути 23:21. В крайна сметка домакините не позволиха изненади, направиха точкова серия спечелиха гейма за чиста победа.

Либерото Дафин Коцаков бе избран за Най-полезен състезател MVP на мача.

Реализатор за победата на Пирин бе Дейвид Кръстев с 18 точки ( 2 блока, 2 аса). Кристиян Алексов добави 14 точки за успеха (1 блок).

За Черно море Симеон Димитров бе най-резултатен с 13 точки (1 ас).

Снимка: НВЛ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ