Евролигата обяви претендентите за MVP, Везенков е сред фаворитите

Александър Везенков

Евролигата обяви шестимата претенденти, които ще се борят за най-ценния индивидуален приз в турнира – този за най-полезен играч в редовния сезон. Съвсем очаквано сред тях е и българският национал Александър Везенков, който е най-добрият играч на най-добрия отбор в турнира – Олимпиакос. Освен него специалистите обръщат внимание и на Майк Джеймс от Монако, Матиа Лесор от Партизан, Василие Мицич от Анадолу Ефес, Джонатан Мотли от Фенербахче и съотборника на Везенков Костас Слукас.

„След успешното му представяне през миналия сезон, в който той успя да си заслужи място в Идеалната петица, Везенков издигна играта си на съвсем друго ниво през настоящия редовен сезон в Евролигата. Олимпиакос се превърна в един от най-приятните отбори в турнира, а Везенков има основна роля за това „червено-белите“ да бъдат тимът с най-добрия баланс от началото на кампанията. Освен това, че той стана едва петият играч в историята, който е печелил пет награди за MVP на кръга за един сезон, Везенков е вторият водещ реализатор (средно по 18.4 точки на мач), най-добрият борец (7.4 борби на мач) и също така е състезателят с най-висок коефициент на полезно действие (23.5). С начина, по който Везенков играе, Олимпиакос ще се стреми към още едно участие във Финалната четворка“, заключват от Евролигата.

Тази седмица няма кръг в Евролигата, като във временното класиране Олимпиакос е лидер с баланс от 17 победи и 7 загуби, оставяйки зад себе си Барселона с 16-8 и Реал Мадрид с 16-7. Следващият мач на Везенков и компания ще е на 24 февруари срещу Валенсия – два дни преди домакинството на националния отбор на Португалия, в което Везенков също ще вземе участие.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ