Разсекретиха цялата истина за Пирин, без капчица свян: Лъгаха и принудиха играчи, да го направят

7 Dni Sport16.02.2023
Пирин Благоевград, Христо Янев

Ситуацията в Пирин е доста неясна към днешна дата, след като вчера собственикът Пол Белогур реши изненадващо да подари акциите на Община Благоевград.

Това се случва в най-неудобния момент, тъй като от седмици футболистите си чакат възнагражденията, а неприятната новина за бягството на боса идва месец преди лицензирането.

По информация на колегите от „БЛИЦ“ футболистите са направили множество компромиси през последната над година и на практика са най-ощетени от цялата ситуация.

В рамките на шест месеца те са били принудени два пъти да си намалят заплатите, като им е било заявено в прав текст, че ако не го направят, клубът ще фалира.

В крайна сметка всички футболисти са влезли в положение въпреки голямата инфлация, която расте с всеки изминал ден.

Първото намаляване е станало веднага след историческата победа над Лудогорец в Разград, а второто след спасяването на отбора в края на вече изминалия сезон.

В началото на декември миналата година вече бившият собственикът на Пирин глобил целия отбор с всички премии, които са имали да взимат футболистите за първата част на сезона. Причината – незадоволителни резултати.

В момента Пирин дължи две заплати на своите играчи, а в началото на март ще станат три.

Футболистите са имали уверение от собственика, че ще плати всичко до началото на полусезона, но в крайна сметка това не се случи и те продължават да бъдат лъгани.

В момента всички футболисти чакат развитие, а голяма част от тях нямат друг избор освен да останат в Пирин, тъй като вече първенството е стартирало и отборите са направили своите селекции и няма време.

Въпреки всички неволи играчите са решени да изиграят мача с Левски през уикенда.

Все пак обаче източниците на въпросната медия уточняват, че не е изключено да се стигне до бягството на двама-трима основни играчи. А защо не и на повече.

„Играчите бяха лъгани системно. За последно те дадоха две седмици отсрочка на ръководството да плати декемврийската заплата до 10-и, но и това обещание не бе спазено. И всеки път беше обещавано, че тези неща ще се спазят на 100%, но ето, че се случи това. Сега вече отчаянието е налегнало целия отбор с оглед на тежката ситуация“, коментираха източниците.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ