Монтана 2003 се класира за Финалната четворка в Адриатическата лига

БК Монтана 2003

Монтана 2003 ще играе във Финалната четворка на Адриатическата лига и през този сезон. Тимът си гарантира място в Топ 4 три кръга преди края, след като спечели гостуването си на босненския Орлови с 81:65.

С успеха, българския вицешампион вече е с баланс 6-5 на четвъртата позиция във временното класиране и с три победи пред следващия Дуга. Дори и двата отбора да се изравнят в крайното класиране, Монтана 2003 е с предимство в директните мачове.

Останалите участници във Финалната четворка са Войводина 021 (Сърбия), Цинкарна Целе (Словения) и Будучност (Черна гора).

Българският тим имаше леко предимство в началните минути, но след това допусна 11 поредни точки и след първата част резултатът бе равен – 18:18. Цялата втора четвърт вървеше кош за кош, без никой от двата отбора да успее да поведе с повече от 2. Макар да не успяваше да се разпише от тройката, гостите имаха солидно предимство в подкошието. Те обаче направиха внушителните 19 грешки само за първото полувреме и то завърши при ново равенство – 33:33.

Орлови имаше крехна преднина до средата на третата част, след което обаче баскетболистките на Николай Господинов взеха инициативата. Те значително намалиха грешките и преди последните десет минути се откъснаха с 58:50. Серия от 20:3 в полза на Монтана 2003 даде начало на заключителния период, което окончателно и уби интригата в мача.

Снимка: Официална Фейсбук страница на БК Монтана 2003


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ