Роден национал близо до трансфер в елитен полски клуб

България - Северна Ирландия, Димитър Велковски

Димитър Велковски е пред трансфер в полския елитен Миедж (Легница), твърди журналистът Еухенио Гонсалес Агилера, който се позовава на информация на поляка Пьотър Козмински.

Велковски в момента все още е футболист на белгийския Серкъл Брюж, но не попадна в плановете на треньора Мирон Муслич и клубът е склонен да разтрогне договора на българина и да го пусне без пари. Договорът му с белгийците е до края на юни тази година.

Миедж (Легница) е на последното 18-о място в класирането на полската Екстракласа и ще се бори за оцеляване през пролетта, като е на 5 точки от спасителната зона, където е Пяст Гливице.

Димитър Велковски, който има 9 мача за националния отбор на България, премина от Славия в Серкъл Брюж през 2019 година, като белгийците платиха 250 000 евро за правата му. Левият защитник обаче загуби мястото си в отбора през този сезон и вероятно ще предпочете да премине в Полша заради повече игрово време.

Велковски ще подпише с Миедж (Легница) до края на сезона. Имало е вариант контрактът му да е за година и половина, но и двете страни са предпочели по-кратко споразумение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ