Илиан Илиев взе решение за Атанас Илиев за мача с Левски в Търново

7 Dni Sport09.02.2023
Черно море - Добруджа, Атанас Илиев

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев има само две дилеми около състава за съботното гостуване на Левски на „Ивайло“.

Основната е кой да застане на вратата за сблъсъка със сините – Иван Дюлгеров или Георги Георгиев. И двамата пазиха по време на зимната подготовка, като леко предимство сякаш има по-младия страж – Дюлгеров, който е и национал при Младен Кръстаич.

Очаква се именно него да избере треньорът на вратарите на Черно море Боян Пейков.

Другата дилема е кой да води атаката. Но при нея сякаш нещата изглеждат доста по-ясни. Там конкуренция за поста са Исмаил Иса и последното ново попълнение Атанас Илиев. Шансовете на първия са доста по-големи и те идват от факта, че Иса игра повече в контролите, вкара и не малко попадения, докато Илиев е изостанал с подготовка и старши треньорът Илиан Илиев вече бе категоричен след последната контрола с Добруджа (4:2), че не би рискувал доскорошния таран на Асколи за един мач. Само в мача с добричлии бившият таран на Ботев Пд започна сред 11-те, но той се присъедини и към самия край на подготовката.

„Наско се нуждае само от наваксване на игровата подготовка, защото там е изостанал. Иначе физически ми се видя долу-горе добре, за това, което е пропуснал. Иса показа добра успеваемост в контролите“, каза Илиев наскоро пред колегите от „Дспорт“. Интересното е, че последният двубой на Атанас Илиев в Първа лига бе именно срещу сините с екипа на канарчетата – на 20 август 2021-а, когато домакините победиха с 3:1 в Коматево.

Останалите 9 играчи на Черно море за визитата на Левски във Велико Търново изглеждат ясни на 99%. И това се обуславя от факта, че Илиан няма да може да използва новите бразилски попълнения Матеус Машадо Ферейра и Мишаел Сантош Силва Алвеш, които все още нямат визи. Още един от новите Александър Василев ще действа като ляво крило. В средата на терена ще са Панайотов и Сула, а на десния фланг ще започна Велислав Василев. Алекс Фернандес ще действа зад тарана. Карето в отбрана е без промяна – Цветомир Панов и Виктор Попов на бековете и Петар Босанчич и Живко Атанасов в центъра.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ