Стефан Михайлов: Нямаме зали, Самоков заслужава да е домакин на националите

стефан михайлов

Старши треньорът на женския национален отбор Стефан Михайлов смята, че Самоков заслужава да е домакин на мачовете на представителния ни тим. Именно там в неделя баскетболистките ни ще приемат европейския шампион Сърбия в последния мач от квалификациите за Евробаскет 2023. Пред BGbasket.com обаче наставникът коментира, че просто не е имало друга опция къде да се изиграе този двубой. Ето какво каза още той по темата:

„Не съм избрал Самоков аз. Проблемът е, че няма зали в България. Има изисквания от ФИБА. В Ботевград е много сложно поради липса на хотел. Друга лицензирана зала в България няма, проблем на федерацията е да лицензира други зали. Няма къде.

В България в момента за европейски квалификации при мъжете и жените може да се играят на две места – в Самоков и в Ботевград. В Ботевград знам, че се правят някакви организации, за да може мъжете да играят там. Затова отидохме в Самоков, в което няма нищо лошо. Самоков заслужава националният отбор да играе там. Миналата година мъжете играха там, през тази година възвърнаха женския си отбор. Преди години женският национален отбор играеше там и няма нищо лошо да бъде баскетболен град и мачът да бъде там.

От доста време не е играл женският национален отбор в Самоков. Мисля, че имаше добра подкрепа за мъжете през миналата година. Надявам се да дойдат на мача в неделя и да подкрепят момичетата на България, а освен това ще имат възможност да гледат най-силния женски баскетболен отбор в Европа, който ще им гостува.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ