Германските младежи идват у нас след 22 г., в последната евроквалификация ни биха 7:0

7 Dni Sport03.02.2023
Футбол,

След дълга пауза от над 22 г. и половина в България ще гастролира младежкият национален отбор на Германия. Жребият за квалификациите за европейското първенство през 2025 г. събра нашата държавна формация в тази възрастова група с бундестима.

Освен това в групата са още Полша, Израел, Косово и Естония. Мачовете ще се играят през есента на тази и следващата година.

Германия е актуален европейски шампион за младежи. През това лято обаче предстои ново издание на континенталния шампионат до 21 г., което ще се проведе в Грузия и Румъния.

България ще е домакин в първия двубой с бундестима. Той ще се проведе на 13 октомври, петък, тази година.

За последно младежите на Германия бяха у нас за контролна среща, играна на 27 февруари 2001 г. на стадион “Българска армия”.

С гол на Емил Гъргоров България постигна престижна победа с 1:0. Бадема се разписа малко преди почивката.

В състава на гостите бяха емблематичният вратар на “Щутгарг” Тимо Хилдебранд, сегашният спортен директор на “Борусия” (Д) Себастиан Кел и получилият условна присъда за разпространение на детско порно преди близо 2 г. Кристоф Мецелдер.

Иначе последната европейска младежка квалификация между България и Германия завърши с тежка загуба за нашите национали – 0:7, на стадиона във Франкфурт на Одер на 14 декември 1995 г. В първия мач нашите бият с 2:0 на 6 юни същата година. Точни са Георги Иванов и Румен Иванов.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ