Тодор Неделев аут и за контролите със Спартак Москва и ФК Рига

7 Dni Sport21.01.2023
Ботев Пловдив, Тодор Неделев

Тодор Неделев отново няма да може да се завърне в игра за Ботев Пловдив. Националът получи контузия в старта на подготовката в Дубай. Той е минал изследване на скенер, което е показало, че ще трябва да почивка около седмица. Така Неделев няма да играе днес срещу ФК Рига, както и в следващия спаринг с Урал Екатеринбург (25 януари, сряда). Лидерът на канартчетата може да се завърне в игра евентуално в последната контрола срещу руския гранд Спартак Москва. Мачът е на 27 януари (петък). Както е известно, Неделев не е играл от лятото, когато след катастрофа с рейса на националите в Тбилиси претърспя операция на главата.

Той пропуска първата проверка у нас – разгрома с 8:0 над Гигант Съединение.

Спарингът с ФК Рига пък ще е в нетрадиционен формат. От лагера на Ботев Пд обяви, че двубоят в Дубай ще е в 4 части по 30 минути или общо 2 часа игрово време. Новият треньор Бруно Балтазар ще дозира играчите по равно време.

ФК Рига направи много силна кампания в латвийската Вирслига, като битката беше до последния кръг. Тимът допусна загуба с 0:1 като домакин на РФС, което направи отбора на Валмиера шампион. ФК Рига е млад клуб – създаден през 2015-а след сливането на два базирани в Рига отбора – ФК Карамба и Динамо Рига.

През 2018 г. бе назначен за треньор украинецът Виктор Скрипник, който успя да спечели две титли – 2018, 2019 и Купата на Латвия през 2018 г. През есента Рига достигна до 3-ти квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където отпадна от състава на Жил Висенте.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ