„Да имало е среща по високите етажи между Драган Шолак и Наско Сираков, решението е взето“

7 Dni Sport19.01.2023
Наско Сираков,

Сделката за смяна на собствеността на Левски все още се бави. Много е възможно тя да не се осъществи до края на януари, а през февруари, съобщават колегите от „Дарик радио“.

За момента е малко вероятно от „Спорт Рипублик“ да придобият мажоритарния пакет акции на клуба през този месец. Юристите и на двете страни продължават усилената си работа и все още има дребни детайли, които да се доизчистят.

През миналата седмица служебният министър на спорта Весела Лечева предприе стъпки за задействане процедура за отдаването на концесия на стадион „Георги Аспарухов“.

Това стана ясно от официално съобщение на министерството. В последните седмици се заговори, че именно липсата на процедура за дългосрочна концесия на стадиона бави сделката с Драган Шолак. Евентуалните нови собственици възнамеряват да построят нов стадион. За целта от холдинга, който иска акциите, има претенции за голям срок на концесията – поне 50 години. А според сега действащите разпоредби периодът на отдаване е 30 или 35 години.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ