Станислав Генчев: Локомотив София се оглежда за централен защитник

7 Dni Sport19.01.2023
Локомотив София - Витоша Бистрица, Станислав Генчев

Наставникът на Локомотив (София) Станислав Генчев даде интервю пред колегите от „Спортал“ в Турция, където „железничарите“ провеждат своя зимен лагер.

41-годишният специалист призна, че е амбициран да достигне до европейските клубни турнири с „червено-черните“ и говори за запитването от Ботев (Пловдив), което е получил в края на миналата година. Генчев добави, че търси централен защитник, а говори и за трансфера на бившия национал Симеон Славчев в Полша.

„Важното е, че всички футболисти са здрави. Това е много важно, за да свършим работата, която сме предвидили. Ще започнем да наблягаме все повече на тактическите занимания, не само на физическите. Моята е цел в Локомотив е да науча отбора да играе печеливш футбол, да можем да побеждаваме всеки един противник. Играем мач за мач, не правим дългосрочни цели. Най-важното е да победим в следващия мач. Всеки един треньор иска да играе в евротурнирите, имам 16 мача с Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа. Много бих се радвал, ако с Локомотив стигнем до евротурнирите – дали като седми, или като носител на купата. Имал съм късмет в моята кариера да работя само с добри треньори: в Левски с Люпко Петрович, Муслин, Мъри Стоилов, в Литекс с Миодраг Йешич, Бог да го прости, в чужбина бях с Лопес Каро, който беше треньор на Реал Мадрид. Ивайло Петев изключително много ми помогна в Разград, бях помощник на Краси Балъков, на Стойчо Стоев, на Валдас Дамбраускас, от всеки един от тях съм се учил.

За Ботев (Пловдив) няма какво да се говори – те бяха проверили каква е възможността да ме привлекат, но разбраха хората, че си имам договор. Благодаря им за интереса, но няма как да се случи в момента. Не е имало преговори нито с мен, нито с ръководството на Локо София. Четох по медиите, че са ми предлагали някаква огромна заплата, че са ме изкушавали със страхотни финансови условия, а преговори нито за момент не е имало. Нито за щаб, нито за заплата, нито нищо. Просто се спекулираше с моето име. Възможно е да дойде нов футболист. Наблюдаваме няколко човека, моето желание е да вземем централен защитник, който е левичар. Изпитваме трудностите в тази зона. Нямаме такъв централен защитник, което нарушава баланса в отбора ни, но почти всеки отбор в България търсим човек на такава позиция.

Симеон Славчев каза, че има много добро предложение от отбор от Първа лига на Полша, дори изпратиха конкретно предложение в нашата канцелария. Всичко беше уговорено. В последния момент този отбор от четвърта дивизия, някакъв изключителен проект – отбор, който желае да стигне до първото ниво и влага много в инфраструктура, футболисти и треньори, ще направят всичко възможно до три години да играят в Първа лига, му е предложил дългосрочен контракт. Плюс по-добри финансови условия“, заяви Станислав Генчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ