Тобиас Хайнц подписал за 3,5 години с ЦСКА

7 Dni Sport07.01.2023
Тобиас Хайнц,

Първото зимно попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц е обвързал бъдещето си с клуба до лятото на 2026 година, научи „Тема Спорт“. Една от звездите на приключилото наскоро норвежко първенство бе представен от армейците в четвъртък, след като премина успешно задължителните медицински изследвания и сложи подписа си под договор със срок от 3.5 години.

Както вчера писахме, най-успешният български клуб ще извади над 600 000 евро за правата му, а шведският шампион Хекен ще запази и солиден процент от следваща негова продажба. Така 24-годишният норвежец се превръща в най-скъпото попълнение на ЦСКА в последните близо две десетилетия. Затова и от „Армията“ са били категорични, че искат да защитят инвестицията си със сериозен договор. С продължителност от цели 42 месеца контрактът на Хайнц се нареди сред най-дългосрочните в състава на червените.

Договорите на голяма част от футболисти в тима на Саша Илич изтичат още през това и следващото лято. В същото време рекордьор по този показател е преотстъпеният в Септември Симеон Александров, който подписа за цели 5 години през лятото. Сънародникът и приятел на Хайнц – Джонатан Линдсет пък парафира за 3 кампании, когато подсили армейците през август.

Новият играч на ЦСКА се бе обвързал дългосрочно и с бившия си отбор Хекен, където отива в началото на 2021-а и договорът му трябваше да изтече в края на 2024 година. Но след успешен период под наем в Сарпсборг, за който вкара 15 гола в 29 мача в последните 10 месеца, бе продаден на червените и ще продължи кариерата си на „Българска армия“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ