„Саша Илич се сблъска с „истинската реалност“ в България и ЦСКА, много е разочарован“

7 Dni Sport06.01.2023
ЦСКА - Славия, Саша Илич

От Фейсбук профила на Петър Ристовски – фен на ЦСКА от Македония:

„Здравейте, братя „армейци“ по фамилият ми може, да познаете, че живея в Македония, но аз съм горд българин и давам това, да се разбере във всеки удобен момент. Искам да направя един мини анализ нали така е модерно в новото време, а и всички имаме право на глас по теми, които ни интересуват. ЦСКА е именно такава тема.

Много харесвам работата на Саша Илич в ЦСКА, но виждам едно разочарование, с което той се сблъска в България и клуба ни и искам, да си споделя мислите по тази тема. Според мен Г-н Илич, както и по-голямата част от нас феновете не е особено щастлив, че няма млада смяна български играчи, които да демонстрират, че са готови да защитават честта на отбора. Играчи, които да правят разлика и да са гладни за успехи. Пиша това след чистката, която направи Илич и или освободи или пък прати под наем петима играчи само за няколко дни. Йоан Бауренски, Калоян Кръстев, Митко Митков, Сами Александров и Александър Бучков – петима таланти с качества, но и никой от тях без качества, които да правят разлика в ЦСКА. Някои от вас ще скочат и ще кажат, че не са получили шанс, ами аз не мисля така.

Йоан Бауренски – получи шанс и то доста голям. В не един или два мача Илич разчиташе на него. Точната статистика сочи 57 мача в Първа и Втора лига през последните няколко сезона. В отборите на Ботев Враца, Литекс и ЦСКА той не успя, да убеди, че има качества за основен играч при нас.

Калоян Кръстев – същата работа. Илич според мен доста разчиташе на този играч в началото на сезона, когато имаше и проблемите с „глезльото“ Кайседо, на който изведнъж не му се играеше повече за ЦСКА. За 31 мача – Калата няма гол за ЦСКА. Минутите са 784, асистенцията му е една, има три жълти картона.

Митко Митков – играч, който много харесвам. Взривен с физика и харизма, играч който на първи поглед изглежда, че иска да се доказва и гладен за успехи, но поради една или друга причина не му се получава. От 2017-та до сега 2023-та той не успя, да си захапе шанса. Бе отдаван под наем в различни отбори Литекс, Дунав Русе, пак Литекс, а после и Берое. Ами не успя, да захапе и да пробие и да демонстрира, че е готов за ЦСКА. Сега бе продаден на Септември София.

Симеон Александров – играч, за който клуба плати не малка трансферна сума. Не успя, да захапе в първия си полусезон и сега бе върнат под наем отново в Септември, за да играе повече и скоро, да се върне по-уверен във възможностите си.

Александър Бучков – футболист, който бе отдаден под наем в Литекс, за да се обиграва и с изявите си, да докаже, че в бъдеще има място в ЦСКА.

Ей го на за няколко минути изброих петима играчи – родни, прекрасни момчета, в които ние вярваме, но те поради една или друга причина, не успяват да захапят. Християн Петров, който в момента е титуляр в селекцията на Илич е обратната страна на монетата и много ме радва това. Новият договор на Марк-Емилио Папазов също ме радва, искам да видя в ЦСКА и Мартин Смоленски, който е прекрасен и гледам често.

За мен трябва да се работи в школата, трябва промяна, за да излизат футболисти, защото вярваме, че на Илич или, който и да било треньор на ЦСКА ще му е приятно, да има по 2-3 сериозни момчета на сезон, които да идват от Академията.

Радвам се на втория ни отбор, който е със специалист, като Стамен Белчев, който се е доказал, че може и дава шанс на млади играчи и ги развива, ако си спомняте Кирил Десподов именно по негово време се развихри и хвана шанса си в ЦСКА.

Това е скромното ми мнение, много се радвам също, че ЦСКА започна да купува и качествени играчи, пример е новото ни момче от Норвегия, за който клуба ще плати над 1 млн. лева.“

* Четивото бе публикувано в една от големите групи на „червени“ фенове в социалните мрежи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ