„Да информацията отговаря на истината, всяка една от тези думи излезна от устата на Джокович към Григор“

7 Dni Sport22.12.2022
Григор Димитров,

Григор Димитров се оказва голямото оръжие в селекцията на „Соколите“ по време на отборната демонстративна надпревара – World Tennnis League. През вчерашния ден българинът и Паула Бадоса постигнаха триумф в срещата си на смесени двойки срещу Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова, а днес първата ни ракета се сработи отлично и с Арина Сабаленка, като двамата надвиха Рохан Бопана и Бианка Андрееску в решителен тайбрек до 10 точки.

Впоследствие обаче Каролин Гарсия победи категорично Бадоса с крайното 6:4 6:3 и така „Орлите“ обърнаха резултата в своя полза. По план, то Новак Джокович трябваше да премери сили с Ник Кирьос, но шампионът от ATP финалите се оттегли от срещата в последния възможен момент. Така мястото му беше заето от Григор, който затвърди страхотните си изяви в Дубай и постигна третия си успех от също толкова изиграни сблъсъци, надигравайки австралиеца със 7:6(5) 6:3. Лошата новина обаче беше свързана с обсоятелството, че победата се дава на тима с по-голям общ брой взети геймове в трите мача и в крайна сметка „Орлите“ ликуваха след 38:32, макар че загубиха два от трите двубоя през деня.

По темата писа световно издание за тенис, което съобщи, че лично Новак Джовоич е помолил Григор Димитров, да излезе на кората, а причината е, че сърбина не се чувства на 100%. От своя страна българина откликнал и казал, че няма проблем и излезнал с желание на корта, което му донесе и четвърта победа в кариерата му срещу Ник Кириос.

Целта на Димитров с тези демонстративни турнири е да навлезе в оптимална форма за състезателните такива, които предстоят скоро в Австралия. Там Григор ще поведе България и в отборната надпревара „United Cup“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ