Саша Илич към Джонатан Линдсет: Ти вече ще бъдеш опорен халф

7 Dni Sport21.12.2022
ЦСКА - Локомотив София, Джонатан Линдсет

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич възнамерява да възложи повече дефанзивни задачи на норвежеца Джонатан Линдсет през пролетния полусезон, твърди „Тема Спорт“. Той е споделил плановете си пред отговорните фактори на „Армията“ по време на една от селекционните срещи в клуба.

„Червените“ са близо до привличането на офанзивен полузащитник от Бразилия. При осъществяването на този трансфер именно въпросният плеймейкър ще действа на позицията зад централния нападател, докато Линдсет приоритетно ще е използван в предмостието на отбраната, където игра и в няколко мача от есента.

Там той може да си партнира с Тибо Вион, Жеферсон или Амос Юга, който обаче изигра най-силните си мачове през есента в центъра на защитата. Илич се принуди да върна опитният централноафриканец в ядрото на отбраната, за да има човек в тази зона, който да умее да изнася топката.

Линдсет е един от малкото футболисти на ЦСКА, които умеят да печелят терен с топка в крака в средата на терена. Той не се притеснява и да поема отговорност във важните моменти, като постоянно е активен и снове из всички зони на игрището. В предишния му отбор – норвежкия Сарпсборг също е използван както като офанзивен, така и като дефанзивен полузащитник, а дори и по фланговете.

Линдсет пристигна на „Армията“ в началото на август и бързо се превърна в основна фигура в тима. Изигра 20 мача, в които се разписа веднъж и даде една асистенция. От него се очаква да има ключова роля през пролетта, след като вече е напълно адаптиран към отбора и първенството.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ