Хърватия победи Мароко, спечели бронзовите медали в Катар

7 Dni Sport17.12.2022
Хърватия - Мароко,

Тимът на Хърватия победи Мароко с 2:1 и взе бронзовите медали на Световното първенство по футбол в Катар.

Още в третата минута Ясин Буну допусна грешка, когато при пас към него той изчисти топката, която обаче мина точно пред голлинията и излезе в корнер. Хърватите поведоха в резултата още в 7-ата минута. Тогава при центриране от пряк свободен удар Иван Перишич насочи с глава топката към Гвардиол, който също игра с глава и даде преднина на своя тим.

Тя обаче се задържа само две минути. В 9-ата мароканците изпълниха фал, като при центрирането Маер изчисти топката с глава по неубедителен начин и това даде възможност на Дари да изравни именно след удар с глава. Оршич веднага се опита да върне аванса на “ватрените”, но техничният му удар излезе в аут. Последваха удари на Станишич и Крамарич, но първият се оказа неточен, а другият беше спасен.

В 24-тата минута Модрич стреля от дистанция, но Буну отрази шута му. В 37-ата минута Ен-Несири стреля с глава при изпълнение на корнер, но не намери целта. Малко след това Зиеш пробва далечен изстрел, който мина покрай вратата. В 42-рата минута Оршич отправи чудесен удар, при който топката преодоля Буну, отклони се в далечната греда и влезе в мрежата за 2:1. Точно преди почивката Ливая стреля, но топката претърпя рикошет и завърши в ръцете на вратаря.

Втората част започна с шут на Оршич, който обаче беше блокиран от Джауад Ел Ямик и това доведе до корнер. В 55-ата минута хърватинът опита нов изстрел, който се оказа разочароващ. В 61-вата Крамарич напусна терена контузен, като беше заменен от Никола Влашич, който десет минути по-късно стреля от разстояние и така прати топката над вратата.

В 74-тата минута съдията не уважи претенциите на „ватрените“ за дузпа заради нарушение на Амрабат срещу Гвардиол. Минута след това Ен-Несири беше намерен с пас в близост до вратата, но Доминик Ливакович отрази удара му. Секунди по-късно мароканците също поискаха дузпа заради изблъскване на резервата Бруно Петкович срещу Ашраф Хакими, но и тук Абдулрахман Ал-Джасим отказа да посочи бялата точка. В 87-ата минута Матео Ковачич имаше добра възможност да се разпише, но не сполучи със своя удар. В добавеното време африканците отново поискаха дузпа за игра с ръка на Петкович, но главният рефер реши, че няма основание за това. В последните секунди Ен-Несири стреля опасно с глава, но топката мина над вратата. Така победата отиде при Хърватия.

Хърватия – Мароко 2:1

1:0 Гвардиол (7′)

1:1 Дари (9′)

2:1 Оршич (42′)

Хърватия: Ливакович, Станишич, Шутало, Гвардиол, Перишич, Модрич, Ковачич, Крамарич, Маер, Оршич, Ливая

Мароко: Буну, Хакими, Дари, Ел Ямик, Атият Алах, Ел Ханус, Амрабат, Сабири, Зиеш, Ен-Несири, Буфал

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ