Митко Ценов се чуди защо се провалил в стипълчейза на Европейското

11

Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов не успя да намери място във финала на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, след като се нареди 18-и с 8:36.39 мин в сериите и не влезе сред 15-те с едно от петте най-добри “губещи” времена.

“Точно за този старт нямам никакво обяснение, тренирал съм, спазвал съм режим, но не се получава. Идвам, заставам на старта и нещо пак не се получава. Моментната ми форма е вай-добрата, в която съм бил досега. Сега съм два пъти по-добре от Европейското в Цюрих, когато направих финал. И тренировките ми вървят много добре – като за бягане от 8:10 мин. Не знам какво се получава, идея си нямам.

Тактиката ми като цяло беше да се държа около групата, защото знаех, че те ще изведат бягането най-комфортно за тях и най-комфортно з амен. Тръгнах след него (б.а. европейския шампион Махиедин Мекиси Бенабад), когато направи атаката, но нямах тази свежест да държа толкова високо темпо.

Сега ми предстои да направя един турнир до седмица-две и съм сигурен, че там ще бягам по-бързо”, каза Ценов пред Sportal.bg непосредствено след бягането.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ