Хвърлиха жребия за Купата на „България“, ще има столично дерби

7 Dni Sport12.12.2022
ЦСКА - Арда Кърджали, Купа на "България"

Жребият за 1/4-финалите на SESAME Купа на България размина родните грандове. Един от най-интересните сблъсъци ще бъде този в София между местните Локомотив и Славия. Шампионът Лудогорец ще бъде домакин на Спартак Варна, докато ЦСКА приема Черно море.

Мачовете от надпреварата ще се играят на 4, 5 и 6-ти април.

Ето и пълния жребий за четвъртфинали за Купата на „България“:

Локомотив София – Славия

Лудогорец – Спартак Варна

Арда Кърджали – ЦСКА 1948

ЦСКА – Черно море


Ето и пътя на отборите до 1/4-финалите в турнира:

АРДА – в турнира отстрани последователно отборите на Дунав, побеждавайки с 2:1 в Русе и Марица Пловдив, като спечели гостуването след изпълнение на дузпи 0:0 в редовното време, 1:1 в продължения и 3:2 при изпълнението на дузпи.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – постигна победа като гост на Спартак Плевен с 4:1, а след това надигна Витоша Бистрица с 3:0 на своя стадион в София.

ЛУДОГОРЕЦ – победи Розова долина в Казанлък с 2:0, а във втория кръг отстрани Левски след успех с 2:1 в Разград.

СЛАВИЯ – първо отстрани Спортист в Своге с 2:1 след продължения (1:1 в редовното време), а след това се наложи на свой терен срещу Ботев Пловдив с 2:1.

СПАРТАК ВАРНА – в първия кръг победи Струмска слава в Радомир с 2:0, а след това се наложи във Варна над Чавдар Етрополе с 1:0 след продължения (0:0 в редовното време).

ЦСКА 1948 – в първи кръг отборът преодоля ФК Севлиево от Трета лига като гост с 4:0, а в следващия надигра Берое в Стара Загора с 2:0.

ЦСКА – спечели гостуването си на Гигант Съединение след изпълнение на дузпи – 1:1 след редовното време и продълженията и 7:6 при изпълнението на дузпи, а след това се справи със Септември София на свой терен с 2:1.

ЧЕРНО МОРЕ – първо елиминира Литекс в Ловеч с 2:0, а в следващия етап на турнира надигра с 3:1 Локомотив Пловдив във Варна.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ