Гана и Уругвай излизат на „Ал Жануб“, за да изпълнят целта си

7 Dni Sport02.12.2022
Южна Корея - Гана,

Отборите на Гана и Уругвай излизат в мач помежду си от група „H“ на Световното първенство в Катар. Срещата е от 17 часа на стадион “Ал Джануб”. В другия мач от групата лидерът Португалия излиза срещу Южна Корея.

Символичните домакини ще се класират за осминафиналите при победа или равенство, ако Южна Корея не спечели срещу Португалия. Ако корейците победят и Гана завърши наравно, ще се гледа головата разлика. Уругвай има шанс да продължи само при победа и Южна Корея не вземе три точки. Ако и двата отбора спечелят, головата разлика ще определи кой да се класира за следващата фаза.

Гана изигра два вълнуващи мача с много голове. В първия те отстъпиха на Португалия с 2:3, като пропуснаха шанс да изравнят в самия край. След това те спечелиха с 3:2 срещу Южна Корея. Уругвай пък е на другия полюс. Тимът няма отбелязан гол и разочарова с представянето си. Двукратният световен шампион започна с нулево равенство с Южна Корея и след това загуби с 0:2 от Португалия.

Въпреки че равенство може да ги класира, африканците ще искат да спечелят, за да си отмъстят за отпадането на Световното през 2010 г. Тогава в продълженията Луис Суарес спря топката на голлинията с ръка. Той бе изгонен, но Асамоа Гиан пропусна отсъдената дузпа, а Уругвай спечели при дузпите и се класира за полуфиналите.

“Урусите” са далече от формата си от преди 10 години, но някои от играчите още са в отбора. Ветераните Луис Суарес и Едисон Кавани и новият нападател на Ливърпул Дарвин Нунес разочароваха в първите два мача. Наставникът Диего Алонсо ще трябва да реши на кого да разчита, тъй като Факундо Пелистри и Макси Гомес създадоха повече в предни позиции.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ